idezojelek

Nézzék meg, hogy mit akarnak lenyomni a torkunkon! + videó

Szép új világ.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Sok helyen lehetett már olvasni arról, hogy új trendet szeretnének bizonyos körök meghonosítani az étkezésben. A V4NA nemzetközi hírügynökség korábban arról tudósított, hogy 8,68 millió eurós támogatást biztosít az Európai Unió a Sustainable Insect Chain (Susinchain) nevű programra, melynek célja, hogy a rovarok felhasználásával újszerű fehérjeforrásokat használjanak fel Európában mind a takarmányozás, mind az emberi élelmiszer területén. A projekt különböző intézkedéseken keresztül biztosítaná, hogy 2025-re az állati fehérjéket húsz százalékban rovarfehérjével helyettesítsék az emberi táplálkozásban és tíz százalékban az állati takarmányokban. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most pedig itt az új őrület: Ausztriában, a világon elsőként forgalomba hozták a 3D-nyomtatott vegán lazacot, amit már a boltokban is meg lehet vásárolni.

A terméket a Revo Foods nevű élelmiszer-technológiai startup fejlesztette ki. Más húspótló termékekhez hasonlóan a lazacalternatíva is mikoproteinből készül, amely fonalas gombákból származik – írja az iflscience.com cikke alapján a Mandiner

Szó, mi szó egyre nagyobb a nyomás a fejlett, modern, haladó gondolkodású Nyugat részéről, hogy együnk különféle rovarokat, szárítva, aszalva, esetleg flambírozva és ha ez nem volna elég, nyammoghatunk hozzá egy kis 3D-technológiával nyomtatott vegán lazacot is.

Az alábbi videóból elleshető, hogy készül a finomság”. Michelin-csillagos séfek is megirigyelnék ezt a precíz, kifinomult technikát:

Ez lenne a szép új világ? Köszönjük, nem kérünk belőle.

Borítókép: Így készül a  3D-technikával nyomtatott vegán lazac (Forrás: YouTube.com/Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.