időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Nézzék meg, hogy mit akarnak lenyomni a torkunkon! + videó

Csépányi Balázs
2023.09.19. 08:29 2023.09.19. 14:37
Nézzék meg, hogy mit akarnak lenyomni a torkunkon! + videó

Sok helyen lehetett már olvasni arról, hogy új trendet szeretnének bizonyos körök meghonosítani az étkezésben. A V4NA nemzetközi hírügynökség korábban arról tudósított, hogy 8,68 millió eurós támogatást biztosít az Európai Unió a Sustainable Insect Chain (Susinchain) nevű programra, melynek célja, hogy a rovarok felhasználásával újszerű fehérjeforrásokat használjanak fel Európában mind a takarmányozás, mind az emberi élelmiszer területén. A projekt különböző intézkedéseken keresztül biztosítaná, hogy 2025-re az állati fehérjéket húsz százalékban rovarfehérjével helyettesítsék az emberi táplálkozásban és tíz százalékban az állati takarmányokban. 

Most pedig itt az új őrület: Ausztriában, a világon elsőként forgalomba hozták a 3D-nyomtatott vegán lazacot, amit már a boltokban is meg lehet vásárolni.

A terméket a Revo Foods nevű élelmiszer-technológiai startup fejlesztette ki. Más húspótló termékekhez hasonlóan a lazacalternatíva is mikoproteinből készül, amely fonalas gombákból származik – írja az iflscience.com cikke alapján a Mandiner

Szó, mi szó egyre nagyobb a nyomás a fejlett, modern, haladó gondolkodású Nyugat részéről, hogy együnk különféle rovarokat, szárítva, aszalva, esetleg flambírozva és ha ez nem volna elég, nyammoghatunk hozzá egy kis 3D-technológiával nyomtatott vegán lazacot is.

Az alábbi videóból elleshető, hogy készül a finomság”. Michelin-csillagos séfek is megirigyelnék ezt a precíz, kifinomult technikát:

Ez lenne a szép új világ? Köszönjük, nem kérünk belőle.

Borítókép: Így készül a  3D-technikával nyomtatott vegán lazac (Forrás: YouTube.com/Képernyőfotó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.