idezojelek

Mellár borítani akarta a bilit, de a tartalma saját fejére hullott

Csurka István egykori kijelentése most is aktuális.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Mint ismert, az Államadósság-kezelő Központ egymilliárd euró hitelt vett fel áprilisban három állami tulajdonú kínai banktól, a Kínai Fejlesztési Banktól, a Kínai Eximbanktól, valamint a Bank of Chinától. A baloldali média valamilyen oknál fogva most kapta föl az ügyet. Természetesen, ahogy az lenni szokott, megjelentek a balos megmondóemberek, akik szokásukhoz híven a kormány bukását és gazdasági összeomlást vizionáltak. 

Mellár Tamás országgyűlési képviselő a Klikk TV Mélyvíz című műsorának volt a vendége, ő is beállt a sorba és erősítette a balos károgók sorát.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinte a kínai hitel beruházásokra fog elmenni, szükség van rá, mert óriási a költségvetési hiány. Mégis a nagyon éhessé vált NER-lovagokat próbálják meg etetni belőle, mert a kormányközeli vállalkozói kör egyre éhesebb és elégedetlenebbek. Mellár arról is beszélt a műsorban, hogy a kínai hitelek megítélése szerint veszélyesek, kedvezőtlen konstrukciók, magas kamatok jellemzik, gyorsan kell visszafizetni őket. Szó sincs baráti hitelről, komoly következményei lehetnek, ha nem tudjuk visszafizetni.

A valóság azonban egész más, mint ahogy azt a balos szakemberek állítják.

Nem példa nélküli az, hogy a magyar állam direkt hitelmegállapodást köt, ilyen volt például a Paks II. beruházáshoz felvett hitel. Az egymilliárd eurós kínai hitellel ráadásul még az államadósság devizaaránya továbbra is a határértéken belül, 28,9 százalékon marad, írta meg a Világgazdaság.

A szakmai válasz maximálisan kielégítő, jól mutatja, hogy a baloldali hergelés teljesen indokolatlan volt ezúttal is. Mellár pedig hiába akarta a NER-lovagok hamis meséjével borítani a bilit, az történt, hogy az edény tartalma saját fejére hullott.

Csurka István egykori kijelentése, ami azóta szállóigévé vált, miszerint a szakértelem bolsevista trükk, most is aktuális.

Borítókép: Mellár Tamás (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.