idezojelek

Ennyi volt, Juszt Lászlónak vége, kifogott rajta a matek

Szégyent hozott a saját fejére.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A 80-as évek egyik ikonikus sorozata volt a Nem kell mindig kaviár. A főszereplő Thomas Lieven (Siegfried Rauch) visszatérő mondata: Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem! – azóta szállóigévé vált. Olyan dolog történt velem, ami miatt ezt az örökbecsű mondatot most én is el tudnám mondani. Nem gondoltam volna ugyanis a rettenetes középiskolai matekórákon, amikor Fleiner tanárnő a naplót lapozgatva felelőkre vadászott, és én a széles vállú Kardos mögött bujkáltam, nehogy véletlenül engem hívjon ki felelni a táblához, hogy egyszer eljön az a pillanat az életben, hogy én matekból bárkit is ki tudok majd javítani.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentem, eljött a pillanat. 

Juszt László, a baloldal fröcsögő megmondóembere ebben a nyári melegben is bele akart rúgni a kormányba, ezért tenyerét dörzsölve az alábbi gondolatot posztolta a Facebookra:

„Ha a 700 millió liter itthon elfogyasztott sörnek csak a fele, azaz 350 millió doboz vagy üveg sör után fizetünk 50,00 + 13,50-et – 4 milliárd 725 millió áfa marad benn. Kinél? […] Megint sok milliárd áfával vagyunk lehúzva. Ki tudja valaki számolni, hogy mennyivel?”

 

Juszt posztja több sebből vérzik. Kezdjük először a matekkal. 700 millió liter sör az egykori kezitcsókolom riporter állításával szemben nem 350 millió dobozba vagy üvegbe fér bele, hanem 1400 millió dobozba, üvegbe, ha félliteres dobozokról, üvegekről beszélünk, ha csak 0,33-as űrtartalmúról, akkor  még többe. Már itt bukik az elmélete. Azonban ez nem minden. Ellátogattam az Adó.hu oldalra, ahol pontosan le van írva az új visszaváltó rendszer metódusa. Akit érdekel, itt részletesen elolvashatja. Idézek innen egy rövid részt:

„Azon kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termék visszaváltási díja, mely terméket így is hoztak forgalomba (azaz az áfa tv. értelmében vett visszaváltási díj) a 2024. január 1-jén hatályba lépő különös szabályok értelmében nem tartozik bele az adó alapjába. Ennek megfelelően ha az adóalany olyan italterméket értékesít, melynek csomagolása (a palack vagy doboz) az áfa tv. értelmében kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasználható termék, akkor az 50 forint összegű visszaváltási díj nem része az értékesítés adóalapjának, vagyis az után nem keletkezik adófizetési kötelezettség. […]”

A lényeg tehát Juszt gonoszkodó állításával szemben az, hogy nem kell pluszáfát fizetnie az embereknek. El kellene gondolkodnia már Juszt elvtársnak azon, hogy a folytonos, kákán is csomót kereső, gyűlölettől vezérelt posztjai hiteltelenné teszik és szégyent hoznak a saját fejére.

Arról nem is beszélve, ha már valakit én is ki tudok javítani matekból, az finoman szólva nem vet túl jó fényt arra az emberre. Viszont az egykori matektanárnőm örülhet, nem volt hiábavaló a munkája.

Borítókép: Juszt László (Forrás: Facebook/László Juszt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Mély nyomot hagy a gázai háború

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Kölcsönzött konfliktusok más válságzónákban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A semmi ünnepe 2.0

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Sorsdöntő időszak előtt állunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.