idezojelek

Titkos fegyvert vetettek be Orbán Viktor ellen, előkerült a „népnyúzó”

Kezdhetünk félni?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Bokros Lajos volt a Klikk TV Tíz című műsorának a vendége. A korábbi pénzügyminiszter, közgazdász azon baloldali megmondóemberek közé tartozik, aki a szakmaiság álarca mögül osztja az észt. Most is bukást vizionált:

„Észreveszik az emberek a lecsúszást, de nem a politikában keresik a gyökereit, hanem a propaganda szerint az unióban, az orosz háborúban. […] Társadalmi robbanást az válthat ki, ha ez a lassú rohadás, csúszás, területvesztés csőddé formálódik. […] Ettől még messze vagyunk, és nem is kívánnám az államcsődöt, mert az még pusztítóbb hatású, és az sem az oligarchákat fogja sárba tiporni, hanem a kisembereket.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs új a nap alatt.

A megszorítócsomagjáról elhíresült bajuszkirály korábban az ATV-ben a saját korábbi népnyúzó receptjét ajánlotta a kormányzat figyelmébe:

„Nincs más választása a kormánynak, megszorító intézkedéseket kell tenni, amennyiben az inflációt csökkenteni kívánja. Ennek mellékhatásaként a gazdaság nem fog növekedni, sőt, inkább csökkenni fog. […] Minden körülmények között a lakosságon csattan az ostor.”

A tanácsát természetesen a kormány nem fogadta meg és a magyar családok védelmét prioritásként kezelve határozta meg a politikáját. Ez azonban nem tetszik a baloldali vészmadaraknak és mindent elkövetnek, hogy megkérdőjelezzék a kormányzat gazdaságpolitikáját, hiszen nekik nem a magyar emberek számítanak, hanem az, hogy végre ők kerüljenek hatalomra. Azt az elvet követve, ha az embereknek rossz, akkor az nekik jó.

Most ismét kiderült, hogy az ellenzéki térfélen gazdaság terén még mindig Bokros Lajos diktálja a tempót, az az egykor csúnyán megbukott politikus, aki, úgy látszik, nem tanul a saját hibáiból. Olyan, mint a jó Bourbon, semmit sem tanul és semmit sem felejt. Az igazi probléma azonban az, hogy a baloldalon még mindig tényező lehet Bokros és az ő kizsákmányoló politikája. Ott tartunk, hogy az a liberális politikus, aki ellen pénzügyminiszter korában gyakorlatilag az egész ország tüntetett – beleértve a teljes magyar diákságot –, most a kormány iránti gyűlölettől vezérelve ismét támadásba lendült.

Köszönjük, nem kérünk belőle!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Áramlásban, szemben a fősodorral

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Mély nyomot hagy a gázai háború

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Kölcsönzött konfliktusok más válságzónákban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A semmi ünnepe 2.0

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.