A székelyeknek is járjon az, ami a dél-tiroliaknak evidencia!

Érdekes szemléltető ábra került ki a legnagyobb közösségi portálra.

Juhász Attila
2020. 08. 11. 18:22
null
Marosvsrhely, 2017. mrcius 10. Rsztvevk a szkely vrtank emlkmvnl tartott megemlkezs utn tvonulnak Marosvsrhely fterre, ahol tadtk a prefektusi hivatal kpviseljnek a Romnia kormnynak s parlamentjnek cmzett petcit a szkely szabadsg napjn, 2017. mrcius 10-n. A petciban a kormny s a szkely np legitim kpviseli kztti prbeszd elkezdst kvetelik. A Szkely Nemzeti Tancs (SZNT) rendezvnyn ezrek gyltek ssze. MTI Fot: Boda L. Gergely Fotó: Boda L. Gergely Forrás: MTI/Boda L. Gergely

Érdekes szemléltető ábra került ki a legnagyobb közösségi portálra.

Egy rendkívül érdekes szemléltető ábra került ki a legnagyobb közösségi portálra, amely kitűnően bemutat két, egyaránt az Európai Unióhoz tartozó terület közötti hasonlóságokat, ám ugyanakkor a különbségeket is.

A ma Olaszországhoz tartozó, túlnyomó többségben németajkúak lakta Dél-Tirolról és a jelenleg Románia részét képező Székelyföldről van szó.

Ám amíg a mintegy 70 százalékos német (osztrák) többségű régió a lehető legszélesebb körű területi és kulturális autonómiát élvez Itálián belül, addig a 80 százalékban magyarok lakta Székelyföld ez irányú követeléseit, sőt inkább csak kéréseit eddig az éppen regnáló román központi hatalom minden alkalommal egyetlen tollvonással lesöpörte az asztalról, sőt úgy is fogalmazhatnánk: a románok úgy rettegnek a székely önrendelkezésnek még csak a gondolatától is, mint ördög a tömjénfüsttől.

Fotó: Facebook

Egyetlen reménysugár van jelenleg arra, hogy székely nemzettestvéreink végre akár csak a közelébe kerülhessenek annak, ami a dél-tiroliak számára magától értetődő, a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés, az Írd alá! sikerre vitele.

Aki esetleg széles e kontinensen még hezitál azon, hogy felvállalja-e a székely magyarság ügyét, azoknak mindenképpen jó szívvel ajánljuk eme ábra megtekintését, elemzését, némi történelmi olvasmányokkal fűszerezve.

November 7-ig négy további uniós tagországból várják az aláírásokat.

Legyen meg a szükséges mennyiségű szignó!

A kezdeményezéshez IDE kattintva ön is csatlakozhat.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.