Az európai civilizáció sírásói

Nem dőlhetünk be azoknak a szirénhangoknak, amelyek a jól szervezett migránsáradat támogatását erőltetik.

Bánó Attila
2020. 12. 28. 16:00
null
Lamnpedusa, 2020. augusztus 29. Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio Fotó: Elio Desiderio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak olyan jóhiszemű embertársaink, akik őszintén gondolják, hogy a migrációnak nem kellene gátat vetni. Azt mondják, ismernek olyan török, afgán, kínai, afrikai és egyéb bevándorlókat, akik itt élnek, rendesek és jól megállják a helyüket. Azt is mondják, hogy a menekültek iránt könyörületesnek kell lenni, mert ezt diktálja a humánum szelleme.

Vannak azután olyan aktivisták − egyes civil szervezetek tagjai −, akik minden eszközt bevetve harcolnak „emberbarát” nézeteik érvényesítéséért, és ezért jelentős összegeket fogadnak el az illegális migrációt támogató Soros György köreitől.

Az Európai Unió létrehozása annak idején jó ötlet volt. 1950. május 9-én Robert Schuman francia külügyminiszter híres nyilatkozata vezetett az EU elődje (Európai Gazdasági Közösség) megteremtéséhez. Schuman egy európai szervezet létrehozását javasolta annak érdekében, hogy a francia és a német szén- és acéltermelést egy közös főhatóság ellenőrzése alá helyezzék. Nyilatkozatában kijelentette: „Az európai nemzetek összefogásához szükség van arra, hogy Franciaország és Németország között megszűnjön az évszázados ellentét.”

A francia politikus tehát abból indult ki, hogy a gazdasági érdekek közelítésével megteremthető a két ősi ellenfél közötti szolidaritás és megelőzhető a háborús konfliktus. A nyilatkozat a szervezet bővítési lehetőségeit, más európai országok csatlakozását is kilátásba helyezte. És kilátásba helyezett mást is. Egyik, különösen figyelemre méltó mondata így hangzik: „Az erőforrások bővülésének köszönhetően Európa képes lesz arra, hogy egyik alapvető feladatának, azaz az afrikai kontinens felvirágoztatásának megvalósítására törekedjék.”

Schuman nem azt mondta, hogy Európa az afrikai migránsok befogadásával segítse a nehéz helyzetben lévő földrészt, hanem, hogy vegyen részt a felvirágoztatásában. A folytatás ismert. Megszületett, majd bővült az Európai Unió, május 9. lett Európa Napja, és a Schuman-nyilatkozatot tekintjük az Unió megteremtéséhez vezető első komoly lépésnek.

Ma a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor hangoztatja azt, amit Schuman annak idején célként megfogalmazott: oda kell vinni a segítséget, ahol baj van. A Soros-féle „nyílt társadalom”, a globalizmus hívei mást akarnak. Az unió egészséges fejlődését − az Európai Egyesült Államok hagymázas tervével, az illegális migráció gátlástalan támogatásával − nagyon rossz irányba próbálják terelni.

A fejlett, gazdaságilag erős unió létrejöttéért a kontinens nagy múltú nemzetállamai hatalmas erőfeszítéseket tesznek és tettek. Van mit óvni és megőrizni utódaink számára. Teljesen mindegy, hogy valaki naiv jóhiszeműségből vagy anyagias, haszonelvű számításból áll egy olyan migrációtámogató politikai program mellé, amely tudatosan erősít egy törvényeket megkerülő folyamatot, s amelynek kártékony mivoltáról sok szakértő kifejtette már a nézeteit.

Nem dőlhetünk be azoknak a szirénhangoknak, amelyek a jól szervezett migránsáradat támogatását erőltetik. Nem nézhetjük tétlenül a sírásók munkáját, mert a gödröt végső soron az európai civilizációnak szánják.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.