Bolgár nehezen ért magyarul

Azt állította Bolgár György, hogy a Médiatanács döntése értelmetlen dolgokért büntette őket.

Franka Tibor
2020. 09. 22. 16:54
null

Azt állította Bolgár György, hogy a Médiatanács döntése értelmetlen dolgokért büntette őket.

Azt állította a klubrádiós Bolgár György, hogy a Médiatanács döntése értelmetlen dolgokért büntette őket, amelyekből most hivatkozási alapot teremtettek, magyarázatként arra, miért nem hosszabbítják meg pályáztatás nélkül a Klubrádió rövidesen lejáró frekvenciaszerződését. Azt is állította, hogy természetesen elmennek a falig, mert a jog és igazság az ő oldalukon, mármint a Klubrádió oldalán áll.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Médiatörvény értelmében azzal a szolgáltatóval szemben, amelyik egy éven belül kétszer is, azaz ismételten megsérti ugyanazt a jogszabályi előírást, már nincs lehetőség mérlegelésre. Példával élve: olyan ez, mint amikor valaki betör valahová, de elsőre még a hatóság eltekint az ügyetlen botlásától, de ha pofátlan módon még egyszer betör az illető, az már bűnismétlés, amit büntetni kell. Egyébként pedig a Médiatörvényt 1996-ban a totális hatalmú MSZP–SZDSZ kétharmados parlamentje szavazta meg, és a szövege azóta sem változott. Ami pedig a MIÉP-es szófordulatot, a jogot és az igazságot illeti (klubrádiós szájából furcsán hangzik), az sem a Klubrádió oldalán áll, de ennek részleteit, például Magyar Bálinttal, Kuncze Gáborral, Csintalan Sándorral és Bolgár más eszme-, illetve harcostársaival javaslom átbeszélni.

Azt is állította Bolgár György, hogy a napi hallgatóságuk, ha az online rádiózásra állnak át, akkor akár a tizedére csökkenhet, pedig a Klubrádió közönsége komoly befolyást jelent, „amire Orbán azt mondja, hogy ezt sem akarja hallani”.

Ezzel szemben a tény az, ha például Alföldi Róbert, Lendvai Ildikó, Hadházy Ákos, Vásárhelyi Mária, vagy más hasonszőrűek ülnének a Médiatanács asztalánál, ők sem dönthetnének másként, csak ha törvényt sértenének. Ezt még belőlük sem akarom kinézni! A hallgatóság száma pedig – magam is vezettem évekig a Pannon Rádiót – elsősorban a műsor és a személyiség hitelességétől függ Bolgár úr. Állításával szemben az is tény, hogy akárcsak nekem, úgy önnek sincs halvány fogalma sem arról, hogy Orbán Viktor mit nem akar és mit akar hallani, hallgatni. Miért lenne, de mi köze is hozzá? Mégis belekeverni a miniszterelnököt annyira gusztustalan, mint mondjuk lókolbászt narancskarikákkal fogyasztani.

Azt is állította Bolgár György, ha a közmédia igazi főnökével, Orbán Viktorral személyesen írnának alá egy szerződést arról, hogy a közmédia valóban közszolgálati médiaként tudna üzemelni, akkor vállalná, hogy átmenne a közmédiához.

Ezzel szemben a tény az, hogy ön már régen Orbán-fóbiában szenved. Ugyanakkor a médiumok közötti átjárkálás – lásd Kálmán Olga, Havas Henrik, Vágó István, Stohl András és más szabadgondolkodók – a neurózis mellett már látványos gerincproblémákat is felvethet. Ráadásul és pechükre a közmédia manapság már nem szocialista elfekvő, elvtársi kádertemető. De mindig van remény, ne is csüggedjen, hiszen attól, hogy a Klubrádió törvénytelenül működött, az új pályázaton még ugyanúgy elindulhat, mint bárki más törvénytisztelő. Ja, hogy snassz és méltatlan! Ki tehet róla? Különben is az elmúlt években pályázatok útján a törvénytisztelő Médiatanácstól összesen több mint 12 millió forintot tetszettek nyerni műsorkészítésre (micsoda műsorokra), és azt sem ártana fejben tartani, hogy tíz esztendőn keresztül példátlan módon, egyetlen fillér szolgáltatási díj megfizetése nélkül, azaz ingyen műsorozhattak bele a kíméletlen magyar diktatúrába.

Van még kérdés? Beszéljük meg! Igazán nincs mit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.