Gyurcsányt már a történelem is keresi

A szemkilövető most szemfényvesztésbe kezdett.

Franka Tibor
2020. 09. 18. 18:41
miniszterelnök
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szemkilövető most szemfényvesztésbe kezdett. Gyurcsány a saját oldalán felhívást tett közzé A történelem most minket keres címmel. Látomása (ébersége) előrevetíti, amint a tanácstalan, megszeppent és szégyenlős történelem akár egy lesmester (macska) már a Szemlőhegy úti (Apró-villa) kertek alatt jár, és csak alkalomra vár, mikor ugorhat a DK-elnök meg kedves felesége nyakába a fülükbe nyávogni, hogy kereslek és megtaláltalak.

Az Orbán-veszedelem közepette született, ezért kellőképpen rosszmájú felhívás szerzője mint sokat próbált politikus azon lamentál, hogyan emlékszik majd arra az utókor, aki mostanság vezető. Koncentrált gondolatfutamában odáig jut: „Sokan akarnak történelmet csinálni. Aztán vannak, akikből a történelem csinál történelmet. Vannak, akik látszólag történelmet csinálnak. De valójában ez csak egy fénytörés.”

Eltekintve most a felhívás retorikai és veretes irodalmi értékeinek szédítő magasságaitól, különösen az elhíresült őszödi beszéd 14. évfordulója közelében, mindössze egyetlen szemfényvesztésnek szánt üzenete van: azt ne higgye bárki, hogy Orbán, az orbánizmus itten történelmet csinál, pedig nagyon akar.

Szerintem meg Orbán és a kormány csak végzi a dolgát, ami egyébként, ha akarja Gyurcsány, ha nem, már a magyar történelem nem is lebecsülendő része. Egyébként pedig nem Orbán, hanem – és éppen a gyalázatos őszödi beszédében – Gyurcsány mondta a következőket: „Fantasztikus egy országot vezetni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja a hitet, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra sz…rok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel.”

Jaj, dehogynem érdekli, tisztelt elnök elvtárs! Megismerve és sajnos megtapasztalva eddigi munkásságát, csak ez érdekli. Ennek az érdekében hazudott összevissza, verette, lövette az embereket és ugyanettől a paranoiás hatalomvágytól űzetve hazudja most mindannak az ellenkezőjét, amit akkor hazudott. Egyáltalán, lehet és érdemes ezt még követni? Azt is tetszett akkor ott a Balaton partján mondani, „hogy nem kell besz…rni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól.”

Na ez az igazi fénytörés! Amikor etikai, meg ideológiai salakkal akarják folyamatosan bemocskolni az emberi lélek, a hit, a boldogulás és a remény fényes szemlencséit. Lehet, hogy személyesen fantasztikus volt egy országot vezetni, meg Orbánnal ellentétben történelmet csinálni, de higgye el, az ország döntő többségének az volt a megtestesült sötétség, a fénytelen történelem. Ezért önnel ellentétben nekünk csöppet sem volt életünk legjobb része. Sőt…

A sokoldalú szemkilövető egyoldalúan szemfényvesztő felhívásának utolsó, mondhatnám a közeljövőbe (2022-be) látó bekezdése polihisztori magasságokból szól le ránk: „Nem te találtad meg a történelmet, hanem a történelem téged.” Nesze neked, Orbán! Aztán pedig nesze nekünk, nemzeti keresztény jobboldal, mert a jövőmondó így folytatja: „A hitetlenkedő napi szájbiggyesztőknek is mondom: a történelem most bennünket keres. Hogy jók leszünk-e a feladatra, az majd kiderül. Szerintem igen.”

Legfeljebb a történelemnek az a néhány, de annál dicstelenebb esztendeje keresheti, ha nincs jobb dolga, a DK elnökét, amelyet, akár vérrel, Gyurcsány saját maga színezett át a maga tetszésére.

Isten ments, hogy a magyar történelem ismét mostohaszülőkhöz tévedjen!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.