Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 16., vasárnap, Mózes, Botond napja
HÍR TV – BAYER SHOWEzeknek csak a profit számít, az emberélet nem
Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/jobbik-a-dk-a-kulfoldi-helytartok-fo-kepviseloje-9669464/
Kiss Gergely

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője

Hiába a nagy összeborulás, nem fér össze egymással a szélsőbal a szélsőjobb. Ha visszapörgetjük az idő kerekét, pontosan látszik, ahogy az MSZP-ről, a Demokratikus Koalícióról és a Jobbikról is lehull a lepel. A 2018-as választás előtt színt vallottak a felek arról, hogy mit is gondolnak egymásról. Nézzék csak, miket nyilatkoztak!

„A Jobbik, mint huszonegyedik századi politikai közösség nem kíván együttműködést kötni a huszadik század korrupcióban gyökerező pártjaival, amelyek közösen felelősek az elmúlt 26 év kudarcaiért, »az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért« A Jobbik szóvivője szerint a baloldal politikusai már nem is akarják leváltani az Orbán-kormányt, ehelyett pusztán saját politikai túlélésüket kívánják biztosítani, és ennek érdekében »szinte bárkivel összeállnának«.”. (Jakab Péter, 2017. január 15.)

„A Jobbik szerint »a tolvaj kormányt a hasonlóan tolvaj baloldali pártok nem képesek leváltani«. Ezt az ellenzéki párt Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének évértékelő beszédére reagálva közölte szombaton. A Jobbik közleménye szerint »a korrupciós ügyektől terhelt baloldali alakulatok – élükön a külföldi helytartók fő képviselőjével, a DK-val – továbbra is csak acsarkodnak és egymással harcolnak«. […] »Nem ártott volna, ha Gyurcsány Ferenc oly sok bűne mellett szembenézett volna például a 4-es metróhoz köthető, már az OLAF által is megállított korrupciós üggyel«” – közölték. (Jobbik, 2017. február 4.)

„Gyurcsány Ferenc szerint a Jobbik, de főleg annak elnöke komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy radikális pártját konszolidálja, de »egy szájból víz és tűz nem jöhet«. A Jobbikkal »eszük ágában sincs« semmilyen alkut kötni, mert világlátásuk és szemléletük nem illeszthető a demokratikus erőkéhez” – fűzte hozzá. (Gyurcsány Ferenc, 2017. szeptember 12.)

„Hibás elképzelésnek tartja az MSZP elnöke azt, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz–KDNP-kormány leváltása érdekében. »A Jobbikkal összefogni leváltani a Fideszt, az egy hibás koncepció« – fogalmazott Molnár Gyula a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden. Hozzátette: teljesen világos, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca.” (Molnár Gyula, 2017. január 3.)

„Az MSZP szerint »kamu és a hazug« a Jobbik európai béruniót célzó kampánya. Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a kampány szakmailag »kamu és bugyuta«, politikailag pedig »förtelmesen demagóg és hazug«. […] Szerinte egészen elképesztő pálfordulás történt a Jobbikban, hiszen néhány éve még a Jobbik alelnöke (Novák Előd) uniós zászlót égetett azon a rendezvényen, amelyen Vona Gábor pártelnök arról beszélt, népszavazáson kell dönteni az uniós kilépésről. Hozzátette: »zászlóégetőkből, de illiberálisokból sem lesznek európai demokraták«”. (Ujhelyi István, 2017. augusztus 8.)

Ők készülnek most kéz a kézben Magyarország kormányzására. A 2022-es áprilisi választások után ismét kiderül majd, hogy valójában gyűlölik egymást, bármi lesz is az eredmény. Hazánk érdekében az lenne az üdvös, hogy ismét ellenzéki szerepben essenek egymásnak és ne rántsák magukkal az egész országot.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Hatásvadász eszközök

Gyurcsányi elemek Karácsony belépőjében
Karácsony nemrég még azt állította, „egy porcikám sem kívánja” a miniszterelnök-jelöltséget.

Növekvő igény

Egyre többen férnek hozzá helyben a bölcsődei ellátáshoz
A bölcsődei reform során megjelentek a minibölcsődék, munkahelyi bölcsődék. Átlagosan munkanaponként tíz új férőhely létesült.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Aktuális

Nemzetközi karrierre készül a Grand Commander
Itt vannak az első álcázatlan képek a Kínában 2018 óta gyártott autó frissített változatáról.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előrebocsátom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!