Karácsony díszdoktorsága a Fudan Egyetemen

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt inkább választja a NER-be való belesimulást, mint a baloldali durcázást.

Szikszai Péter
2021. 06. 18. 14:00
null
20190620 Karácsony Gergely előválasztás szavazás Fotó: Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most hívtak a párbeszédesek, hogy bármit kérhetek, de ne írjak Karácsonyról, mert teljesen kivan. Retteg az írásaimtól, ingerlékennyé válik. Nem rendel több kínai kaját, zsákutcásítani akarja a Nagykörutat és a bazilika áthelyezésén gondolkodik. Szerinte az Örs vezér téren ugyanis jobb helye lenne. Mondtam nekik, hogy abban az esetben nem írok Karácsonyról, ha biztosan nem aszfaltoztatja le a Margitszigetet. Ezt azonban nem tudták megígérni, úgyhogy kezdjük.

Karácsony Gergely puhul. A dacos kölyök, aki korábban nem ment el a Puskás Aréna avatójára, már a múlté. Az „itt nem lesz több stadion, csak Kispesten”-durvulásnak vége. Félre van téve az atlétikai stadion ügye is. Időközben kiderült, hogy van elég CT Budapesten, és van bőven kórház is – a DK be is záratna néhányat. Kellemes nyári meleg, telt ház, történelmi pillanat: Eb-meccset játszik a magyar futballválogatott Budapesten a címvédővel. Ilyen politikai helyzetben gyorsan oldódnak a dilemmák: inkább választja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a NER-be való belesimulást, mint a baloldali durcázást. Ronaldo cseleiért vagy Gulácsi védéseiért kilencven percre Karácsony is félre tudja tenni az idióta zöldpolitikus szerepet. Ne tagadjuk el tőle, nála is lehetett kedden egy pillanat, amikor hatvanezer szurkoló között megérezte: mégis sokkal jobb magyarnak lenni, mint gyurcsányista ellenzékinek. Persze azt még nem tudjuk, hogy letérdelve énekli-e a Nélküledet, vagy sörrel a kezében a Himnuszt, de a kampánystáb majd biztos csinál ilyen képet is egyszer. A világbajnoki selejtezőkre talán még a címeres mezt is ráadják. Miért is ne? A héten úgyis elbukott a dühödt, ellenzéki stadionozás. Előbb-utóbb meglesz a díszdoktorság is a Fudan Egyetemen.

(A borítóképen Karácsony Gergely. Fotó: Mirkó István)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.