Kayes-őrület, Bisztró-védések és döntetlen

Az OSC és a Szolnok 11-11-re ment egymással a vízilabda Bajnokok Ligája magyar derbijének első felvonásán.

Ch. Gáll András
2014. 10. 29. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OSC–Szolnok férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtező előtt a fővárosiak önbizalmát dagaszthatta a múltidézés, hiszen a két gárda közül csak ők nyertek eddig BEK-et – a BL elődje –, igaz, még a daliás időkben, 1973-ban és ’79-ben. A csapat aztán a harmadik évtizedben inkább már vegetált, míg nyáron szegedi tőkeinjekcióval magához tért, de a naggyá válás rögös útjára jellemző kép fogadott szerdán, amikor beléptünk a Kondorosi úti Nyéki Imre uszodába: Vincze Balázs, a hazaiak trénere a zsűriasztalnál ült és gondterhelt ábrázattal tesztelte az informatikát.

Amivel aztán nem akadt probléma. Mint ahogyan a bensőséges, mégis BL-derbihez illő hangulattal – némi meglepetéssel nyugtázhattuk, hogy az OSC-nek bizony van a rokoni körön is túlterjeszkedő, saját szurkolótábora – és magával a mérkőzéssel sem. Az első negyedet azért hozta csupán 4-3-ra a vendég, mert négy remekbe szabott gólja mellett Decker Attila hátul kétszer is „nagyot nyelt”. A második felvonásban a kapus szokásos műsorai mellett alapfeladatát is jól látta el, ellentétben azokkal, akik góllövésre szerződtek, így 5-3-as szolnoki vezetéssel érkeztünk félidőhöz.

Úgy tűnt, a budapestiek sürgős segítségre szorulnak, de nem kellett nevüket „SOSC” -re változtatni, mert a harmadik szakaszban, főként Kayes két pompás villanásával 7-6-ra fordítottak. Bisztritsányi kapust, alias ,,Bisztrót” ekkor már külön kamarakórus biztatta; valóban nem kis érdeme volt abban, hogy a hazaiak 8-7-tel vághattak neki az utolsó nyolc percnek. Amelyben az új-zélandi újbudai tovább parádézott – svédcsavarja a „Kayes-őrület” kategóriája –, de a szolnoki klasszisok is üzemszerűen termelték a maguk góljait, a nemzetközi játékvezetőknek pedig még rá kell állniuk, hogy a Nyéki-uszoda az OSC hazai pályája. Mindez 11-11-es végkifejletbe torkollt.
Azaz, ha a találkozót felvezetendő Vincze Balázs úgy fogalmazott, élet-halál meccs lesz, kijelenthetjük: a november 12-i, szolnoki visszavágó előtt nemcsak mindkét fél játékosai, hanem reményei is élnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.