Rosbergé az első rajtkocka Kínában

Lewis Hamilton az utolsó pozícióból vág neki a vasárnapi futamnak.

MTI
2016. 04. 16. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezon eddigi két versenyén győztes 30 éves versenyzőnek ez pályafutása 23., s az idei első pole pozíciója, Kínában 2012 után másodszor nyert időmérőt.

Rosberg mögött Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája végzett a második helyen, a harmadik rajtkockát pedig Kimi Räikkönen, a Ferrari 2007-es finn világbajnoka foglalja el.

A vb-címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője sebességváltó-csere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott még a kvalifikáció előtt, de aztán már az időmérő első részében kiesett műszaki hiba miatt. Hamilton így az utolsó pozícióból vág neki a vasárnapi futamnak.

A négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája csak az utolsó percben próbált meg harcba szállni a pole pozícióért, az időmérő harmadik részében ezt az egy mért kört teljesítette, de hibázott, s így a negyedik rajthelyet szerezte meg.

Az 56 körös Kínai Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 8 órakor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.