Dombi Tibor felfutott az ország tetejére

A Debrecen legendás focistája mellett a Kékes Csúcsfutás közel kétezres mezőnyében 82 éves futók is akadtak.

Radványi Benedek
2017. 05. 27. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20. KPMG Kékes Csúcsfutáson több mint 1950 futó vállalkozott arra, hogy legyőzi a 11,6 kilométeres, 671 méter szintemelkedést rejtő pályát Mátrafüred és Kékestető között.

A mezőny 19 fokban indult el, s bár a szervező BSI munkatársai az útvonalon 4 frissítőpontot állítottak fel, de azért ezek is csak viszonylagos könnyítést jelentettek.

A leggyorsabban a címvédő Pelsőczy Attila ért fel az 1014 méter magas Kékestetőre, 49 perc 59 másodperc alatt. A célba érkezés után a győztes elmondta, hogy a vasárnapi hegyifutó országos bajnokság miatt az ezüstérmes Varga Dániellel mindketten tartalékoltak, csak az utolsó másfél kilométeren döntötték el az első hely sorsát.

A hölgyek versenyében a pomázi Molnár Barbara nyert (58 perc 01 mp), őt Pap Csilla követte Mezőkövesdről, majd Papp Ildikó (Vizslás) érkezett a dobogó harmadik fokára.

Az idei verseny szenzációja, hogy a futásba szinte beleszerelmesedett Dombi Tibor, az egykori 35-szörös válogatott labdarúgó életében először indult, a mezőny első tizedében, 1.04,16-os idővel ért a ország tetejére.

A mezőnyben 16 olyan sportember is volt, aki idén már huszadszor ért célba, azaz ők 1998 óta minden évben nekivágtak. Név szerint: Balogh Ádám, Dombóvári Csaba, Domoszlai Attila, Halics Péter, Jármai János, Juhász Péter, Jusztin Ferenc, Jusztin Ferenc Richárd, Keresztes János, Kocza István, Kópiás Balázs, Ladányi Róbert, Papik Roland, Pataki Róbert, Rozs Péter, Schuch Tamás.

Köztük is akadt több mint 70 éves is (Jusztin Ferenc), ám a legidősebb csúcsfutók az októberben 82. születésnapját ünneplő Fehér Károly és Zsiga János voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.