időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Murray: A nők ugyanannyi áldozatot hoznak, mint a férfiak

MTI
2017.09.19. 13:55

A volt világelső skót játékos a női egyenjogúság egyik legnagyobb szószólója a sportágon belül.

A volt világelső skót játékos, aki a női egyenjogúság egyik legnagyobb szószólója a sportágon belül, 2014-től két éven át női edző, Amélie Mauresmo irányításával készült fel a versenyekre. Az ugyancsak volt világelső francia exjátékossal ebben az időszakban hét tornát nyert, kétszer pedig bejutott a döntőbe az Australian Openen. Murray úgy érzi, a közös munka miatt jobban megérti a női teniszezők problémáit.

„Az emberek sokszor alábecsülik annak a munkának a mennyiségét, amely ahhoz kell, hogy valaki éljátékossá váljon – idézte a BBC Magazine. – És ez a munka azonos, akár férfi vagy, akár nő.”

A háromszoros Grand Slam-győztes hozzátette: a konditeremben és a pályán töltött órák mellett ott az utazás, a meccsek és az ellenfelek elemzése, a csapattal való konzultáció és természetesen a sok-sok lemondás.

„Bárki, aki csak egy kicsi időt is eltölt a legjobb női játékosokkal, láthatja, hogy ugyanúgy lemondanak dolgokról, és ugyanolyan eltökéltek a sikerért, mint a körversenyen szereplő férfi teniszezők” – fogalmazott Murray.

A skót játékos azt mondta: azért dolgozott Mauresmóval, mert akkor ő volt a legjobb edző a számára, és nem azért, mert nő. A közös munka során azonban úgy látta, a tenisz berkein belül a trénerét nem kezelik ugyanúgy, mint a férfi edzőket.

„Azóta elmondom a véleményemet a nők egyenjogúságáról, nem is tudnék belenézni a női éljátékosok szemébe, ha nem ezt tenném” – mondta Andy Murray.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.