időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját

Koczó Dávid
2021.06.14. 09:18
Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját

A Roland Garros vasárnapi döntőjében Novak Djokovics kétszettes hátrányból fordítva nyerte meg a tizenkilencedik Grand Slam-trófeáját. A szerb teniszező nagyon hálás volt fiatal szurkolójának, aki 0-2-nél is tartotta benne a lelket.

Novak Djokovics tegnap közelebb lépett Roger Federerhez és Rafael Nadalhoz a Grand Slam-trófeák számában, immár tizenkilencnél jár, mindössze egyetlen címmel marad le a másik két klasszis mögött. A szerb világelső ráadásul kétszettes hátrányból állt fel a Roland Garros döntőjében a görög Sztefanosz Cicipasz ellen.

Djokovics győzelméhez egy váratlan szereplő is hozzájárult. Fiatal szurkolója a legnehezebb helyzetben is folyamatosan bátorította a szerb teniszezőt.

– Nem ismerem a fiút, de az egész meccsen beszélt hozzám. Különösen sokat bátorított, amikor kétjátszmás hátrányban voltam. Valójában még taktikai tanácsokat is adott nekem. „Tartsd a szervád! Szerezz könnyű pontokat! Irányítsd a labdamenetet! Játssz a fonákjára!” Gyakorlatilag ő volt ma az edzőm – dicsérte szurkolóját Djokovics, aki nem csak kedves szavakkal hálálta meg a buzdítást.

A találkozó után a fiatal rajongónak adta a teniszütőjét. A fiú reakciója szavakkal leírhatatlan.

Novak Djokovics vasárnapi sikerével megerősítette első helyét a világranglistán, az élen töltött hetek rekordját már eddig is ő tartotta. A szerb lett az első teniszező az Open-érában, aki mindegyik Grand Slam-tornát legalább kétszer megnyerte. (Federernek a Garrosról, Nadalnal az Australian Openről van „csak” egy trófeája.) Az egymás elleni mérlegben Federer (27-23) és Nadal (30-28) ellen is vezet.

A „minden idők legnagyobbja”-verseny azonban egy bizonyos ponton túl már szubjektív, csak a top 3-ra szűkítés tűnik egyértelműnek. Ebben a tekintetben Novak Djokovics az idei Roland Garroson talán a döntő utáni gesztusával tette meg a legnagyobb lépést. A fiatal szurkoló szemében mindenképp.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.