időjárás 6°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

A Leverkusen edzője elismerte, hogy a Fradi meglepte őt

Szalay Attila
2021.09.16. 22:04 2021.09.17. 09:53
A Leverkusen edzője elismerte, hogy a Fradi meglepte őt

A Bayer Leverkusen hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Ferencváros ellen az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Peter Stöger szerint az FTC jó csapat Magyarországon, de a Leverkusen jó csapat Németországban.

– Nem kezdődött jól a meccs, kellett húsz perc, mire belejöttünk – kezdte a meccs utáni értékelését Gerardo Seoane, a Leverkusen vezetőedzője. – A Fradi változtatása a felállásban meglepett minket, idő kellett, hogy reagáljunk rá. Végül megérdemelt győzelmet arattunk, a kezdet rossz volt, de összességében nem volt rossz teljesítmény.

Lapunk kérdésére, hogy előzetesen mire számított a Fraditól, és ehhez képest mit kapott, a következőt felelte a svájci edző: – Sok csere volt az FTC felállásában, amire nem számítottunk. Nagyon egységes csapatról van szó, amely jól összeállította a védelmet. Látszik, hogy sok tapasztalatot tudtak szerezni a BL-ben, a védőiknek megvan a belső nyugalmuk és koncentrációjuk, ez az, amit vártunk tőlük.

A Leverkusen német válogatott védője, Jonathan Tah szerint más volt a Fradi ellen futballozni, mint egy Bundesliga-együttes ellen: – Teljesen más egy Bundesliga-csapat ellen játszani, de ezért különlegesek ezek a nemzetközi meccsek. Nehéz felkészülni rájuk, én most játszottam először a Fradi ellen, és örülök, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Peter Stöger elégedett volt csapata teljesítményével Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A Ferencváros edzője, Peter Stöger pozitívan értékelte a mérkőzést, állítása szerint többen most nyújtották a legjobb teljesítményt, amióta ő vezeti a zöld-fehéreket.

– Jó csapat vagyunk Magyarországon, de a Leverkusen jó csapat Németországban – húzta alá az osztrák mester. – Hátul sok nyitott területet hagytunk, és jól kihasználták a hibáinkat. Összességében azonban elégedett vagyok, mert sok pozitív dolgot láttam a mai meccsen. Három hónapja vagyok itt, fontos, hogy felmérjem a játékosok szintjét. Sokaknak a mai volt a legjobb mérkőzésük, ezért is vagyok elégedett.

Vécsei Bálint először volt kezdő a Fradiban nemzetközi kupameccsen, gólt is szerzett,  amelyet elvett a VAR, majd a 66. percben lecserélték. Az ő teljesítményéről kérdeztük Peter Stögert: – Előző héten is játszott a Honvéd ellen, és örülök annak, hogy készen állt a mai mérkőzésre. Középen szervezte a játékot, jó teljesítményt nyújtott.