időjárás 8°C Lukács 2021. October 18.
logo

A tokiói olimpikon már a válogatott edzéseire sem járhat

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport
2021.09.19. 09:05 2021.09.19. 12:18
A tokiói olimpikon már a válogatott edzéseire sem járhat

Bátorfi Zoltán kitette a magyar női asztalitenisz-válogatott keretéből Pergel Szandrát. A szövetségi kapitány szerint szakmai döntés született, az olimpikon másként látja.

Az idénre halasztott tokiói olimpián Pergel Szandra csapatban és vegyes párosban is képviselte Magyarországot, azóta pedig Madarász Dórával párosban WTT-versenyt nyert, a szeptember 28-án rajtoló kolozsvári Európa-bajnokságon viszont biztosan nem lép asztalhoz. Sőt, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány döntésének értelmében még a válogatott edzéseit sem látogathatja.

Pergel szerint a döntés annak következménye, hogy a válogatotton belül feszültség alakult ki, miután Bátorfi úgy döntött: a tokiói olimpián egyesben a magyar csapatból Madarász Dóra és Póta Georgina kap lehetőséget.

– Nem az zavart, hogy így döntött, ehhez joga van, elvégre ő a szövetségi kapitány. Az viszont bántott, hogy előtte nem beszélte meg velünk, a csapattal, egyszer csak előállt és közölte, így lesz, és kész. Ezt természetesen szóvá tettem, ekkor lett feszült a viszony közöttünk – mondta Pergel a Nemzeti Sportnak, és hasonló körülményekről számolt be a mostani döntés esetében is. – Bátorfi Zoltán közölte velem, hogy a teljes olimpiai ciklusban nem számít rám. Fiatalításra hivatkozott, illetve hallottam, hogy szerinte bomlasztottam a csapatot, mégis meglepett a bejelentése, mert bár kétségkívül volt közöttünk konfliktus, egy szóval sem jelezte, miben kellene változtatnom. Esélyt sem adott arra, hogy megbeszéljük a problémákat.

Pergel elárulta, hogy az olimpiai indulókról hozott döntés közte és Póta között is konfliktust, a csapaton belül indulatos légkört szült. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ez az eredményekre is hatással lehetett, hiszen a tokiói asztalitenisz-küldöttség egyetlen győzelmét Majoros Bence aratta férfi egyesben.

A kapitány szerint az olimpia körüli események nem befolyásolták a mostani döntést, amely Pergel párostársaira, Madarász Dórára, illetve Szudi Ádámra is hatással lesz.

– Lezárult egy időszak, új olimpiai ciklus kezdődik, ami óhatatlanul magával hozza a változásokat. Egyértelmű cél a fiatalítás, ennek jegyében vágunk neki a következő éveknek, s ebbe Pergel Szandra már nem fér bele. Bár Póta Georgina néhány évvel idősebb nála, egyesben az ő nemzetközi eredményei sokkal jobbak, emiatt a továbbiakban is nagy hasznára lehet a csapatnak. Madarász Dóra pedig mindkettejüknél fiatalabb, neki egyértelműen a párizsi olimpiai szereplés kiharcolása lehet az elsődleges cél – mondta a kapitány, aki szerint a Szudi, Pergel vegyes páros miatt nem volt érdemes letenni a jövő építéséről.

(A borítóképen: Pergel Szandra a tokiói olimpián. Fotó: MTI/Illyés Tibor)