Cseh Laci még Milák Kristófnál is nagyobb tapsot kapott

Kiss Gergely nem tud hibázni; a háromszoros olimpiai bajnok szombaton a vizes sportágak bajnokaival örvendeztette meg a Duna Aréna közönségét. A közönség pedig igen hálás volt, hogy az olimpia után amolyan szórakoztató szabadidősport keretein belül itthon láthatta a kedvenceit. És még egyszer láthatta úszni Cseh Lászlót.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 22:02
Cseh László újra medencébe csobbant Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Gergely polihisztor. Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a jogtudományok doktora, nem mellesleg kitűnő szervező. Ő a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, és az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Bajnokok Diadala nevezetű rendezvényen összehozza a vizes sportágak képviselőit és bajnokait a Duna Arénában.
A 2004-ben a világ legjobb vízilabdázójának választott balkezes bombázó azon kevesek közé tartozik az országban, aki néhány telefonnal össze tudja trombitálni a 2000-es években három olimpiát nyert csapat tagjait. Persze nem mindenkit, de erről nem ő tehet. Kásás Tamás az önkéntes száműzetését tölti, a Vargák közül, Tamás és Dénes is érdekelt volt a hétvégén a csapataival, de eljött a Duna Arénába Szécsi Zoltán, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám és Barnabás, Kis Gábor, Kiss Gergő, Fodor Rajmund, Biros Péter, Molnár Tamás és Gergely István. Ahogy a bajnokoknak dukál, egyesével szólították a színpadra, a közönség hálásan fogadta a sydney-i, athéni és pekingi hősöket. A medencében meg-megvillantak a Kemény-legények az Oázis nevezetű masters csapat ellen. 

Fotó: Mirkó István

Szécsi egy félidőt a bajnokoknál, egyet az ellenfélnél védett, Kis Gábor elegáns centergólja után Märcz Tamás pillanatai következtek, a férfiak kapitánya zsinórban három gólt lőtt. 5-0-nál szépített az ellenfél, a tízperces félidőt az ötletgazda, Kiss Gergely gólja zárta. 

Fotó: Mirkó István

Szécsi „villámigazolása” miatt szorosabb lett a második félidő. Az Eger mindenese Fodor Rajmund ziccerét és Kis Gábor ötméterest is kivédte, ezzel együtt nem forgott veszélyben a Millenium Masters győzelme. Fodor Rajmund alaposan kihajtotta magát, fáradtan kászálódott ki a medencéből. – Egyet sem edzettünk, képzelheti, hogy érzem magam? Érzem az öregedés jeleit, de nem volt kérdés, tudtam, hogy itt van a helyem. Ha hívnak, mindig jövök. A közönség szeretetétől csak közhelyes dolgok jutnak az eszembe, de ezek mind igazak. Rengeteget jelent tapsuk, a szeretetük. Ezt nem lehet megunni – mondta a Kaposvár szakmai igazgatója.
A pólósok után jöttek a kajakozók, ott sem volt gyenge a felhozatal. Tobzódtak az olimpiai bajnokok, természetesen a hatszoros győztes, kapta a legnagyobb tapsot, de a többieket is úsztatta a szeretetben a Duna Aréna közönsége. 
És akkor mit mondjon A pályafutását a tokiói olimpia után lezáró kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres olimpiai bronzérmes klasszis felkonferálásakor szinte felrobbant a Duna Aréna. Korábban a jelenkor legjobb magyar férfi úszója, bemutatása is hangorkánt váltott ki a közönségből, de Cseh Laci rajta is túltett. A halásztelki legenda, aki az olimpia után bevallotta, hogy barkácsolással és horgászással tölti majd az időt, derekasan odatette magát a csillagszóró úszásban. Nyolc pár (1. Gyurinovics Fanni, Márton Richárd, 2. Burián Katalin, Zombori Gábor, 3. Veres Laura, 4. Késely Ajna, Bernek Péter, 5. Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, 6. Telegdy Ádám, 7. Pap Bianka, Milák Kristóf, 8. Sebestyén Dalma, Cseh László), egy férfi, egy nő úszott egy csapatban; az első ötvenet a nő, másodikat a férfi úszta, és minden száz méter megtétele után az utolsó pár kiesett. A Gyurinovics, Márton duó úszta a „döntőt” a Sebestyén Dalma, Cseh László párossal. A fiatal Márton nem volt tekintettel a korra és az ünnepeltre, a végén megelőzte a 112-szeres magyar bajnokot. Az „öreg” nehezen vette a levegőt a medenceparton, elszokott az ilyesfajta hirtelen terheléstől. 

Fotó: Mirkó István

A nézők tapssal kísérték ki az uszodából, Milák sem akart kimaradni az ünneplésből, úszósapkákat dobott a közönség tagjainak, majd elviharzott a Duna Arénából. A többiek fegyelmezetten osztogatták az autogramokat. Kár, hogy Miláknak sietős volt. Kiss Gergelynek nem. Az ötletgazda boldogan vette tudomásul, hogy Tokió után (és a bizonytalan járványhelyzet előtt...) jó ötlet volt összetrombitálni a vizes bajnokokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.