Dibusz Dénes: Magunknak köszönhetjük a leverkuseni vereséget

Vezetett, mégis kikapott tegnap a Ferencváros Leverkusenben. A 2-1-es eredmény tisztes helytállás volt Dibusz Dénes szerint is, a Fradi kapusa közben mégsem tudta leplezni csalódottságát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Idegességében a körmeit rágta, önfeláldozásról és keserűségről beszélt.

2021. 09. 17. 6:40
DIBUSZ Dnes
Leverkusen, 2021. szeptember 16. Tokmac Nguen (j3), Samy Mmaee (b) s Miha Blazic (j), a Ferencvros jtkosai, illetve Dibusz Dnes, az FTC kapusa, valamint Lucas Alario, a Bayer Leverkusen jtkosa (j2) a labdarg Eurpa-liga csoportkrben, a G csoport els forduljban Leverkusenben 2021. szeptember 16-n. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem unatkozott az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A Leverkusen 22 kapura lövési kísérlettel riogatta a Fradi kapusát, s ezek közül nyolc el is találta a kaput. Ötöt blokkolni tudtak a védők, és Dibusz ezt az önfeláldozást is kiemelte kérdésünkre, hogy kapusszemszögből milyennek látta a találkozót.

– Eseménydús volt, persze készültünk arra, hogy nyomás alatt lesz a kapunk, és a hazai csapat támadóan lép fel – felelte Dibusz. – Nekünk zártan kellett védekeznünk, ennek ellenszere, ha távoli lövésekkel és beadásokkal próbálkoznak. Tanulva a korábbi hibáinkból, jól besegítettek a védők és középpályások, agresszívan odaléptek blokkolni.

Elégedett voltam, mindenki önfeláldozóan belevetette magát a meccsbe, sajnáljuk, hogy ennek ellenére nem sikerült a pontszerzés.

Az FTC csapatkapitánya kritikus hangot ütött meg, ugyanis szerinte mindkét gólt a saját hibájukból kapták. A másodiknál ez egyértelmű volt, hiszen Eldar Ćivić eladta a labdát, és ebből bontakozott ki a Leverkusen akciója, az első találat viszont látszólag egy gyönyörű hazai támadás eredménye volt, ám a kapuból ez másként látszott:

– A második gól előtt eladtuk a labdát, így eléggé nyitottak voltunk, és sajnos könyörtelenül kihasználták ezt a hibánkat. Azt gondolom, ezért is fájó ez a vereség, mert ezt abszolút magunknak köszönhettük. De jobban belegondolva az első gól is a mi hibánk volt, mert túl naivan próbáltuk letámadni őket, kinyíltunk, utána pedig kihasználták azt a minőséget és gyorsaságot, ami bennük volt a jobb oldalon.

Jó lecke volt, ezen a szinten minden passznak, labdakezelésnek, döntésnek jelentősége van. Ezek a csapatok azonnal büntetnek, ha picit hibázol.

A Fradi vezetőedzője, Peter Stöger hangsúlyozta a meccs előtt, hogy a zöld-fehérek célja a pontszerzés volt Leverkusenben. Ezt sokan talán nem vették komolyan, hiszen a német csapat nem szokott könnyelmű lenni hazai pályán a kisebb csapatokkal szemben. Ugyanakkor meglepően kicsi volt a különbség, Dibuszt ezért is zavarja, hogy végül nem jártak sikerrel:

– Ha csak a puszta tényt nézzük, hogy 2-1, akkor az egy tisztes helytállás. Azonban a teljesítményünket látva, tudva azt, hogy képesek voltunk gondot okozni a Leverkusennek, keserű ez a vereség. Sérülések miatt kicsit elfogytunk, a kulcspozíciókban nem tudtunk megfelelően frissíteni, ennek is tudom be, hogy a második félidőben nem játszottunk ugyanúgy, nem kerültünk annyiszor mögéjük, mint az elsőben. Ennek ellenére is benne volt, hogy pontot szerezzünk.

Arra mindenképpen építhetünk, hogy egy ilyen minőségű csapat ellen játékban felvettük a harcot, amíg erővel bírtuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.