Gulácsi Péter pályafutása mélypontjára érkezett

Gulácsi Péter hat gólt kapott a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójában, többet, mint hivatalos mérkőzésen pályafutása során eddig bármikor.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 10:02
Manchester City vs RB Leipzig
epa09470582 Manchester City's Riyad Mahrez (C-R) celebrates with teammates after scoring the 3-1 lead from the penalty spot during the UEFA Champions League group A soccer match between Manchester City and RB Leipzig in Manchester, Britain, 15 September 2021. EPA/Andrew Yates Fotó: Andrew Yates

Gulácsi Péter hat gólt kapott a Bajnokok Ligája-csoportkör első fordulójában, többet, mint hivatalos mérkőzésen pályafutása során eddig bármikor.

évek óta megkérdőjelezhetetlenül az RB Leipzig kezdőkapusa, ráadásul az új idényben immár ő a német klub csapatkapitánya is.

A lipcsei klubbal érte el pályafutása legnagyobb eredményeit (Bundesliga-ezüstérem és Bajnokok Ligája-elődöntő), szerda este viszont egyik legrosszabb élményét is a Leipzig színeiben gyűjtötte.

Gulácsi ugyanis hat gólt kapott a Manchester City otthonában, többet, mint hivatalos mérkőzésen korábban bármikor. A védői sem könnyítették meg a dolgát: Nordi Mukiele egészen hihetetlen öngólt vétett, Lukas Klostermann pedig felesleges büntetőt hozott össze. Sőt a hat találat egyike sem varrható egyértelműen Gulácsi nyakába, azonban a kapusok esetében mégiscsak fontos adat, a kapott gólok alapján ez a meccs volt a harmincegy éves magyar kapus pályafutásának mélypontja.

Gulácsi már tavaly sem kedvelte meg Manchestert, akkor a United otthonában ötször kellett maga mögé nyúlnia. Öt gólt kapott már a Bundesligában (a Bayern ellen) és a válogatottban (Svájcban) is, a szerdai hat gól azonban negatív csúcs. Gulácsi és a nemzeti csapat érdekében is bízunk benne, hogy az is marad.

(A borítóképen: Gulácsinak sok manchesteri gólörömöt kellett elviselnie. Fotó: EPA/Andrew Yates)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.