időjárás 15°C Nándor 2021. October 19.
logo

Klopp majdnem összeverekedett játékosával az öltözőben

Magyar Nemzet
2021.09.27. 19:23
Klopp majdnem összeverekedett játékosával az öltözőben

Ragnar Klavan, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool egykori védője számolt be egy öltözői balhéról, ami 2017-ben tört ki Jürgen Klopp vezetőedző és játékosa, James Milner között. Az észt labdarúgó állítása szerint, ha csak a német mesteren múlt volna, akkor tettlegességig fajult volna a vita. Klopp nem így emlékszik az esetre, ő is elmondta a maga verzióját.

Ragnar Klavan 2016 és 2018 között volt a Liverpool játékosa, majd a Cagliari csapatához igazolt. Angliai évei során Jürgen Klopp kezei alatt dolgozott, így volt alkalma megismerni a temperamentumos mestert, aki – az észt védő elmondása szerint – egy alkalommal túl messzire ment, és az öltözőben majdnem összeverekedett James Milnerrel.

Az eset a 2016/17-es idényben történt, amikor a Liverpool a Chelsea-vel versengett a bajnoki címért. A Vörösöknek januárban mindössze 2-2-es döntetlenre futotta a Sunderland vendégeként, ezzel ötpontos hátrányba kerültek a londoniak mögött, akik ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. A találkozó nyomán nagy feszültség robbant ki a Mersey-partiak öltözőjében, ekkor került sor az incidensre.

– Jürgen Klopp és James Milner majdnem egymás nyakának ugrott, de végül Milner visszakozott – idézte fel az esetet Klavan a Betsafe Eesti podcastjában. – Láttuk Klopp szemein, hogy ő nem állt volna le, mindenképpen bizonyítani akarta a maga igazát. Ez volt a legstresszesebb időszaka, nagy nyomás alatt állt akkor.

Jürgen Klopp is visszaemlékezett a történtekre, szerinte Klavan túl nagy feneket kerített a dolognak, ugyanis sem ő, sem Milner nem hagyta volna, hogy verekedésig fajuljon a helyzet.

– Ez egy hatalmas félreértés – nyilatkozta Klopp a Sky Sportsnak. – Nem vagyok tisztában Ragnar mértékrendszerével, de nem álltunk közel a verekedéshez. Tudom, melyik szituációról beszélt, de nem tettem lépéseket Milner felé. Mindenki tudja, hogy nézek ki, amikor beszélek vagy kiabálok. Agresszívnek tűnök anélkül, hogy tényleg agresszív lennék. Talán Ragnar akkor még nem szokott hozzá ehhez. Valójában semmiség volt az egész. James Milner nem tenne ilyet, és én sem. Minden rendben van – tette hozzá a német menedzser.

A borítóképen: Jürgen Klopp (balra) és James Milner. Fotó: EPA/Tim Keeton