Messi első gólja álomszép lett a PSG-ben, hatalmas blama a Realtól

Nem lehetett kétséges, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában kedden melyik meccset övezi a legnagyobb érdeklődés: az A csoportban a Paris Saint-Germain a Manchester Cityt fogadta. S 2-0-ra legyőzte.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 23:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG és a Manchester City a földkerekség két legértékesebb játékoskeretével rendelkező klubja, az angoloké 1,05 milliárd eurós, a franciáké 997,75 millió euró. (A sorban a harmadik a Manchester United 937,25, a negyedik a BL-címvédő Chelsea 882,50 millióval.) A keddi találkozó előtt a felek ötször találkoztak, három City-győzelem mellett két döntetlen született. Legutóbb az előző kiírás elődöntőjében az angolok kettős győzelemmel kerekedtek felül, otthon 2-0-ra, idegenben 2-1-re nyertek. Azóta „csak” Jack Grealishsel erősítettek, míg a PSG Gianluigi Donnarummát, Asraf Hakimit, Georginio Wijnaldumot, Sergio Ramost és Lionel Messit is Párizsba csábította. Ennek dacára a BL első fordulójában a Bruges otthonában csak 1-1-et játszott, miközben a Manchester City otthon 6-3-ra kiütötte az RB Leipziget.)

Kedden a PSG Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Verratti, Ander Herrera, Gueye – Messi, Mbappé összeállításban kezdett, a Manchester City pedig így állt fel: – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne – Mahrez, Grealish, Sterling.

A PSG már a 8. percben megszerezte a vezetést, de nem a félelmetes Neymar, Messi, Mbappé csatártrió valamelyike talált be. Mbappé szinte az alapvonalról adott be jobbról, Neymar ügyetlenkedett, nem úgy a tovább csorgó labdával Idrissa Gueye, aki tíz méterről egy csel után elemi erővel kilőtte a bal felső sarkot (1-0). Azért a szenegáli középpályás gólján nagyon nem kellett meglepődnünk, a szezonban a hatodik meccsén negyedszer volt eredményes.

A 28. percben De Bruyne bal oldali beadását Sterling hat méterről a felső lécre fejelte, a kipattanót pedig Bernardo Silva a kapu torkából ugyancsak a lécre emelte! Fölénybe kerültek a vendégek, de a mégis majdnem a PSG szerzett újabb gólt, Herrera 22 méteres lövését hárította Ederson, majd  Marquinhos maradt le kevéssel egy beadásról. A túloldalon Donnarumma védett nagyot Rúben Dias közeli fejesénél.

Fordulás után az 54. percben a PSG olasz hálóőrének megint dolga akadt, De Bruyne közeli lövését védte lábbal. A 74. percben aztán a hazai együttes megszerezte a második találatát, pedig az elsőt a párizsiak színeiben. S ez gyönyörű gól volt, az argentin klasszis megindult, s miután Mbappé sarokkal visszatette elé a labdát, 17 méterről benyeste a bal felsőbe (2-0). S ezzel be is állította a végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója az M4sport.hu oldalán megtekinthető.

Az A csoport másik mérkőzésén az RB Leipzig hazai pályán 2-1-re kikapott az FC Bruges csapatától. A lipcseieknél és végig pályán volt, az ugyancsak kezdő Szoboszlai Dominikot az 58. percben lecserélték. Az igazi nagy blama azonban a D csoportban a Real Madrid hazai 2-1-es veresége a moldovai Sheriff Tiraspoltól!

A moldovai együttes a nyitókörben otthon 2-0-val kerekedett a Sahtar Donyeck fölé, most pedig az első félidő derekán megszerezte a vezetést. A szünetet követően fokozta a tempót a Real, és büntetőből egyenlített a 64. percben. A Tiraspolnak volt egy les miatt videobíróval érvénytelenített találata, majd a 90. percben a vendégeké lett a slusszpoén: a luxemburgi Sebastien Thill bődületes nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. A Real Madrid így nem tudta megszerezni a BL-ben a 100. hazai győzelmét, de most nem csak emiatt fájhat a spanyolok feje. 
   
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 2-0 (1-0), gól: Gueye (8.), Messi (74.)
RB Leipzig (német)–FC Bruges(belga) 1-2 (1-2), gól: Nkunku (7.), illetve Vanaken (22.), Rits (41.)
Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (3-1), 2. Club Brugge 4 (3-2), 3. Manchester City 3, 4. RB Leipzig 0

B csoport:
FC Porto (portugál)–FC Liverpool (angol) 1-5 (0-2), gól: Taremi (75.), illetve Szalah (18., 60.), Mane (45.), Firmino (78., 83.)
AC Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1-2 (1-0), gól: Leao (20.), illetve Griezmann (84.), Suarez (97. – 11-esből), kiállítva: Kessie (29., Milan)
Az állás: 1. Liverpool 6 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. FC Porto 1, 4. AC Milan 0

C csoport:
Borussia Dortmund (német)–Sporting CP (portugál) 1-0 (1-0), gól: Malen (37.)
Ajax (holland)–Besiktas (török) 2-0 (2-0), gól: Berghuis  (17.), Haller (43.)
Az állás: 1. Ajax 6 pont (7-1), 2. Borussia Dortmund 6 (3-1), 3. Besiktas 0 (1-4), 4. Sporting CP 0 (1-6)

D csoport:
Real Madrid (spanyol)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-2 (0-1), gól: Benzema (64. – 11-esből), illetve Jahsibajev (25.), Thill (90.)
Sahtar Donyeck (ukrán)–Internazionale (olasz) 0-0
Az állás: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 3, 3. Internazionale 1 (0-1), 4. Sahtar Donyeck 1 (0-2)

A csoportok első két helyezettje a nyolcaddöntőbe kerül, a harmadikok átkerülnek az Európa-ligába, ahol a nyolcaddöntőbe jutásért játszanak majd.

Borítóképünkön Lionel Messi örül csapattársaival az első PSG-s góljának. Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.