Ma este Messi és Mbappé ellen az RB Leipzig három magyarral

Többek között Paris Saint-Germain–RB Leipzig és Atlético Madrid–Liverpool mérkőzésekkel kezdődik meg ma este a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportkör harmadik fordulója. A három magyar válogatott játékost foglalkoztató lipcseiek pont nélkül állnak, s a kapuban Gulácsi Péter különösen nehéz feladat előtt áll Párizsban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 7:47
MESSI, Lionel; MBAPP, Kylian; NEYMAR
Saint Germain en Laye, 2021. oktber 18. Lionel Messi, Kylian Mbappe s Neymar (b-j) a Paris Saint-Germain (PSG) jtkosai (b-j) edzsen vesznek rszt a Prizstl nyugatra fekv Saint Germain-en-Laye-ben 2021. oktber 18-n, egy nappal a labdarg Bajnokok Ligja A csoportjban jtszott PSG-RB Leipzig elleni mrkzs eltt. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben a szezonban nem megy az RB Leipzignek. és együttese tavaly ezüstérmes volt a Bundesligában, jelenleg csak nyolcadik, a Bajnokok Ligájában pedig pont nélkül áll. A nemzetközi porondon a Manchester City otthonában elszenvedett 6-3-s vereséget az FC Bruges elleni kínos, hazai 1-2 követte, s a PSG elleni mai meccs főpróbáján is csak egy pontot szereztek a lipcseiek Freiburgban (1-1). Ám ennek is örülhettek, a hajrában Gulácsi nagy védése – egy közeli fejest tolt a léc fölé –, majd a kapufa mentette meg őket a góltól. Az RB Leipzig a 2019/20-as BL-kiírásban az elődöntőig jutott, a négy között a koronavírus miatti egymeccses párharcban éppen a PSG-től kapott ki 3-0-ra, tavaly a nyolcaddöntőben búcsúzott a Liverpool ellen (0-2, 0-2), most viszont az A csoportban a harmadik helytől is három pontra van. A PSG-vel amúgy tavaly is összekerült a csoportjában, Lipcsében 2-1-es, Párizsban pedig 1-0-s hazai siker született, s együtt mentek tovább.

Jelenleg a Paris Saint-Germain jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti az A csoportot a belgák előtt, akikkel Bruges-ben 1-1-re végzett, majd otthon 2-0-ra verte a Manchester Cityt. A hatszoros aranylabdás azon a találkozón szerezte meg első gólját a párizsiak színeiben. A francia élvonalban a PSG pénteken három sztárjátékosa, Messi, és Marquinhos nélkül 2-1-re nyert hazai pályán az Angers ellen, de csak a 87. percben szerezte a győztes gólt, 11-esből. A Ligue 1-ben Mauricio Pochettino vezetőedző alakulata mindenesetre tíz meccsén 27 pontot szerzett, kilenc pont előnnyel vezeti a tabellát. Az RB Leipzig nincs irigylésre méltó helyzetben.

– A PSG nagyszerű csapat, talán a földkerekség legjobb támadósorával rendelkezik, de nekünk mindenképpen pontokra van szükségünk ebben a csoportban – szögezte le tegnap Jesse Marsch vezetőedző, a védősorból pedig Nordi Mukiele azt fejtegette, hogy franciaként különleges élmény számára a PSG elleni találkozó, de ő is bízik abban, hogy ezen a fontos mérkőzésen jó eredményt érnek el.

A PSG számára rossz hír, hogy Mauricio Pochettino ma nem számíthat Neymarra. A brazil légiós kisebb ágyéksérüléssel bajlódva tért vissza a válogatottból, amelyben csütörtökön még végigjátszotta – góllal és két gólpasszal zárta – az Uruguay ellen 4-1-re megnyert hazai világbajnoki selejtezőt. A támadó tegnap edzett, de leghamarabb vasárnap, az Olympique Marseille elleni idegenbeli rangadóra léphet pályára. Leandro Paredes és Sergio Ramos ugyancsak sérült, utóbbi régóta, Angel Di María pedig eltiltása miatt hagyja ki a mai találkozót. Az RB Leipzig legnevesebb hiányzója a sérült Dani Olmo.

Az UEFA honlapja szerint a várható összeállítások:

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Wijnaldum/Herrera, Verratti, Gueye –Messi, Mbappé, Icardi/Draxler.

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Simakan, Orbán, Gvardiol – Haidara, Kampl – Nkunku, Forsberg, Szoboszlai – Poulsen.

A B csoport rangadóján a két győzelemmel éllovas Liverpool a mögötte kétpontos hátránnyal második Atlético Madridhoz látogat. Nagy meccsre van kilátás, már csak azért is, mert az elmúlt években is rendre izgalmas és szoros mérkőzéseket játszottak egymással. A C csoportban az egyformán hatpontos Ajax és Borussia Dortmund egymással csap össze Amszterdamban. S ki hitte volna a csoportkör előtt, a D jelű négyesben pedig figyelnünk kell a Sheriff Tiraspolra, hogy folytatódik-e a moldovai csoda. Az előzetesen lesajnált kis csapat hat ponttal áll az élen, 2-1-re verte idegenben a Real Madridot, s most az Internazionale vendégeként készül meglepetést okozni.  

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, mai műsor.

A csoport: FC Bruges–Manchester City 18.45 (tv: Sport 1), Paris Saint-Germain–RB Leipzig 21.00 (tv: M4 Sport). Az állás: 1. Paris Saint-Germain 4 pont (3-1), 2. FC Bruges 4 (3-2), 3. Manchester City 3, 4. RB Leipzig 0.

B csoport: Porto–Milan 21.00, Atlético Madrid–Liverpool 21.00 (tv: Sport 1). Az állás: 1. Liverpool 6 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Porto 1, 4. Milan 0.

C csoport: Besiktas–Sporting Lisboa 18.45, Ajax–Borussia Dortmund 21.00. Az állás: 1. Ajax 6 pont (7-1), 2. Dortmund 6 (3-1), 3. Besiktas 0 (1-4), 4. Sporting 0 (1-6).

D csoport: Internazionale–Sheriff Tiraspol 21.00, Sahtar Donyeck–Real Madrid 21.00 (tv: Sport 2). Az állás: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 3, 3. Internazionale 1 (0-1), 4. Sahtar Donyeck 1 (0-2).

Borítókép: Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar a Paris Saint-Germain tegnapi edzésén. Fotó: MTI/AP/Michel Euler

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.