Piszkos liverpooli három pont és elmaradt kézfogás Madridban

Izgalmas, sőt indulatokat felkorbácsoló mérkőzésen nyert 3-2-re a Liverpool az Atlético vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjában. A Vörösök gyorsan elhúztak 2-0-ra, a hazaiak Griezmann két találatával még az első félidőben egyenlítettek, majd a francia csatárt kiállították. A játékvezető a hajrában két 11-est is befújt, ám amit az Atléticónak ítélt, azt visszavonta, ezért nyert 3-2-re az angol csapat. A találkozó végén Diego Simeone nem akart kezet fogni Jürgen Klopp-pal.

Magyar Nemzet
2021. 10. 20. 9:48
Atletico de Madrid vs Liverpool FC
epa09533079 Atletico Madrid's Koke (R) in action against Liverpool's Roberto Firmino (L) during the UEFA Champions League group B soccer match between Atletico Madrid and Liverpool FC at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 19 October 2021. EPA/JUANJO MARTIN Fotó: MTI/AFP/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 13 perc után 2-0-ra vezetett a Liverpool. Előbb Szalah bolondította meg a komplett spanyol védelmet és mesterien helyezett a hálóba, majd Keita vágott be egy kipattanót.

Tévedett, aki azt gondolta, ezzel eldőlt a találkozó. Griezmann még az első félidőben egyenlített rá jellemző két találattal. Előbb a kapu torkában belepiszkált a labdába, majd 13 méterről találta meg a rést a kapuba.

A francia világbajnok a második félidőben is főszereplő volt. Az 53. percben meggondolatlanul és fölöslegesen, fejmagasságban akarta elrúgni a labdát, ám eltalálta Firminót. A német bíró, Siebert azonnal felmutatta a piros lapot, amit a VAR helybenhagyott.

Az igazi dráma a hajrában következett. A 76. percben Hermoso egy ütközésnél fellökte Jotát, fölöslegesen, hiszen nem volt gólhelyzet. Siebert büntetőt ítélt, amit a VAR jóváhagyott, Szalah pedig értékesített, ezzel lett 2-3 az állás.

A 82. percben az iménti sértett, Jota szabálytalankodott Giménezzel szemben a Liverpool 16-osán belül, Siebert ismét befújta a 11-est. Ám a VAR javaslatára utóbb a monitoron ellenőrizte a döntését, és visszavonta. 

Gyakran a piszkos három pontok a legfontosabbak, és ma este ezek piszkos pontok voltak. Nem a legjobb játékunkat nyújtottuk, de fontos lépést tettünk a továbbjutás felé

− ismerte el Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

Klopp ugyanakkor úgy gondolja, a játékvezető mindhárom kétes esetben jól döntött.

− Megértem, hogy az Atletico szurkolóit vagy a spanyolokat felháborítja néhány döntés, de úgy gondolom, hogy a mi tizenegyesünk egyértelmű tizenegyes volt. Az Atleticóé viszont nem, igaz, meglepődtem, amikor visszavonták. A piros lap (Griezmann kiállítása) persze szerencsétlen, de szerintem ez is jogos kiállítás volt. Griezmann lába Firmino arcát találta el − elemezte az eseteket a német szakember.

A mérkőzés alakulását pedig a következőképpen értékelte:

− Kemény mérkőzés volt. Olyan, amilyenre számítottunk. Az elején meglepően jól játszottunk. Nem készültünk arra, hogy ennyire támadófocit játszunk majd. De hát az Atlético nem törődött a labdabirtoklással. Két csodálatos gólt szereztünk, s utána is nagyszerűen futballoztunk. Aztán kaptunk egy gólt, majd még egyet, szép volt, de túl nagy helyet hagytunk az ellenfelünknek. A szünetben arról beszéltünk, próbáljuk meg újra, nyerjük meg a meccset.

A meccs végén történt még valami. Helyesebben nem történt. A találkozó lefújása után Diego Simeone szinte elszaladt a helyszínről, anélkül, hogy gratulált volna Jürgen Kloppnak, amit a német tréner teátrálisan kifogásolt.

Klopp először kissé sértetten kommentálta az esetet:

− A helyzet világos, kezet akartam fogni vele, amit ő nem akart. A reakciója biztosan nem volt helyes, talán az enyém sem. De mindketten érzelmesek vagyunk. 

Majd azért hozzátette: − Biztosan mérges volt. Nem rám, hanem a mérkőzés miatt. Nincs harag közöttünk, ha legközelebb találkozunk, biztosan kezet rázunk majd − jegyezte meg.

Simeone a következő szavakkal magyarázkodott:

Nem vagyok híve a kézfogásnak. Sosem szoktam kezet fogni mérkőzés után. Nem tartom egészségesnek, a győztes és a vesztes fél részéről sem. Egyszerűen ez a véleményem, de ha legközelebb találkozom Klopp-pal, minden gond nélkül kezet fogunk majd egymással.

Ezzel pontot is tehetünk az ügy végére. 

Simeone aztán a mérkőzést is higgadtan értékelte. Elismerte, hogy a Liverpool nagyon jól kezdett, s megérdemelten vezetett 2-0-ra. Dicsérte saját csapatát, hogy visszakapaszkodott 0-2 után, az ellenfél kapusát, Alisson Beckert (akit egyébként a mérkőzés emberének választott az UEFA). Griezmann megmozdulásáról azt mondta, ez benne van a futballban, s szerinte az angol csapat jogtalanul kapott 11-est. Higgadtan azért hozzátette:

− Legutóbb Milánóban nekünk kedveztek a bírók, mi kaptunk vitatható 11-est, most ellenünk ítéltek. Nem tehetünk ez ellen semmit.

Íme, a teljes sajtótájékoztató:

A B csoportban a Liverpool már a továbbjutás küszöbén áll, a második helyért nagy csata lesz még.

B csoport:

Porto (portugál)–Milan (olasz) 1-0 (0-0), gólszerző: Diaz (65.). 

Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 2-3 (2-2), gólszerzők: Griezmann (20., 34.), illetve Szalah (8., 78., utóbbit 11-esből), Keita (13.), piros lap: Griezmann (52., Atlético Madrid). 

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Porto 4, 4. Milan 0.

A többi mérkőzésről ITT olvashatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.