Ronald Koeman nehezen tudott elmenekülni a rátámadó szurkolók elől

A Barcelona vasárnap hazai pályán 2-1-re kikapott a Real Madridtól a spanyol bajnokságban. A feldühödött katalán szurkolók a mérkőzés után rátámadtak a stadionból távozó vezetőedzőre, Ronald Koemanra.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 10:29
Forrás: Europress/AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokság kezdete óta téma a spanyol sajtóban Ronald Koeman sorsa. A utáni korszakban nagyon botladozva veszi a Barcelona az akadályokat a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is, így nem csoda, hogy egymást váltják a hírek az esetleges edzőváltásról. Vasárnap a katalánok az ősi ellenféltől, a Real Madridtól szenvedtek 2-1-es vereséget hazai pályán, és ezt nehezen emésztik meg a szurkolók. 

Az El Clásico után a Camp Nou-t az autójával elhagyó holland edző meleg pillanatokat élt át a távozásakor, a drukkerek ugyanis megrohamozták a kocsiját, és szemrehányást tettek neki a gyenge szereplés miatt. Néhányan csak fotókat készítettek, mások viszont felmásztak a gépkocsijára és ütlegelték azt. Ronald Koeman végül nagy nehézségek árán tudott az autójával kiszabadulni a szurkolók fogságából. 

 

 

A klub hivatalos közleményben reagált az edzőt ért atrocitásra: „Az FC Barcelona elítéli az erőszakos cselekedeteket, amelyek vezetőedzőnket érték, amikor elhagyta a Camp Nou-t. A klub biztonsági intézkedéseket fog tenni, hogy ilyen sajnálatos események többé ne fordulhassanak elő.”

Ronald Koeman még a támadás előtt roppant csalódottan nyilatkozott:

– Nem vagyok elégedett az eredménnyel. Azt hiszem, többet érdemeltünk. Tudtuk, hogy nem hagyhatjuk ki a lehetőségeket. Miután a madridiak megszerezték a vezetést, jól védekeztek. Nehéz megemészteni, hogy otthon veszítettünk a legnagyobb riválisunk ellen. 

A holland szakvezető a második a klub történetében, aki elveszítette az első három el Clásicóját. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.