Solskjær beismerése: Nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy feladjuk

Ole Gunnar Solskjær nem távozik. Legalábbis önszántából. A Manchester United vezetőedzője a Liverpooltól hazai pályán elszenvedett kiütéses, 5-0-s vereség után elismerte ugyan, közel került ahhoz, hogy feladja, de nem mondott fel. A szurkolók és a szakértők szerint azonban menthetetlen a helyzete.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 21:23
Manchester United vs Liverpool FC
epa09543914 Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool FC in Manchester, Britain, 24 October 2021. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Nem könnyű bármit is mondani azon kívül, hogy ez a legsötétebb napom, amióta ezeket a játékosokat vezetem. Nem voltunk elég jók egyénileg és csapatként sem, nem adhatunk ennyi lehetőséget egy olyan együttesnek, mint a Liverpool, de sajnos ezt tettük. Gyenge teljesítményt nyújtottunk. Hatalmas réseket hagytunk szabadon, az ellenfelünknek sok helyzete volt, s ezeket kíméletlenül kihasználták. A harmadik gól eldöntötte a meccset − magyarázkodott Ole Gunnar Solskjær a történelmi vereség után, hiszen a Manchester United hazai pályán még sohasem kapott ki ennyire a Liverpooltól.

Nekiszegezték a kérdést: kinek a felelőssége a súlyos vereség?

− Az enyém, csakis az enyém − felelte. − Az edzői stáb nagyon-nagyon jó, ragyogó. Az én felelősségem a taktika megválasztása. Itthon vagyunk, a Liverpool ellen játszunk, az elmúlt két és fél évben is megbirkóztunk ezzel a nyomással. A Liverpool játszott úgy, olyan könyörtelenül, ahogy mindannyian azt szeretnénk, ha a United futballozna így.

Az előző idényben a Spurs ellen 6-1-re veszítettünk, de ez rosszabb, sokkal, de sokkal rosszabb, legalábbis nekem, manchesteri kötődésű emberként.

Csak azt tudom mondani, amilyen gyorsan csak lehet, túl kell lépnünk ezen a kudarcon. Túl messzire jutottam, túl messzire jutottunk közösségként. Túl közel kerültünk ahhoz, hogy feladjuk. Nehéz lesz. Tudjuk, hogy mélyponton vagyunk, ennél rosszabbul nem is érezhetnénk magunkat. Majd meglátjuk, hová jutunk, mi lesz velünk.

Klopp: Együttérzek vele

− Az eredmény tökéletes. Bruno Fernandesnek az elején volt egy helyzete, de aztán előjött belőlünk a gyilkos ösztön. Nagy nyomás alá helyeztük őket, és ez fenomenális volt. Ez igazán jó nap. Nagy nap. Most már én is tudom, a Liverpool soha nem ért el ilyen jó eredményt a Manchester United vendégeként. Megírtuk a saját kis fejezetünket a klub történetében. Az emberek sokáig fognak beszélni erről a jövőben, mert egyhamar nem ismétlődik meg hasonló − nyilatkozta a találkozó után Jürgen Klopp, a Liverpool mester.

Amikor Solskjærról kérdezték, így folytatta:

− Együtt érzek vele. Ha valamire most nem vágyom, hát az, hogy az ő helyében legyek. Ez a helyzet, amikor elvesztesz egy rangadót. Semmi kedved sincs, hogy kimenj és nyilatkozz róla. Jól tudom, én is voltam már hasonló helyzetben.

Gary Neville: Solskjær megbukott szakmailag

Gary Neville, a United korábbi játékosa, a sikerekben gazdag Ferguson-korszak alapembere jobbhátvédként a vereség után azonban nyomban keresetlen szavakkal bírálta Ole Gunnar Solskjært és a csapatát. Neville szerint korábbi csapattársa hatalmas tévedésben van, amikor azt gondolja, hogy ezzel a csapattal képes úgy futballozni, hogy irányítsa a játékot, nyomás alá helyezze az ellenfelet.

− Tudom, a klub vezetősége többször biztosította támogatásáról Solskjært, de az ilyen eredmények aláássák a bizalmat − jelentette ki a szakértőként dolgozó korábbi 85-szörös válogatott játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.