Négyéves átkot törne meg Tuchel vezetésével a Chelsea

A listavezető Chelsea-hez látogat a gödörben lévő Manchester United az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén. A londoniak legutóbbi hét bajnokijukból egyet sem tudtak megnyerni az Ördögök ellen; most alkalmuk nyílhat arra, hogy megtörjék a rossz sorozatot.

Magyar Nemzet
2021. 11. 28. 7:23
Leicester City vs Chelsea
epa09593385 Chelsea manager Thomas Tuchel gestures during the English Premier League match between Leicester City and Chelsea in Leicester, Britain, 20 November 2021. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két, ellentétes utat bejárt sztárcsapat randevúját hozza magával a vasárnap este. Az idényben szárnyaló, éllovas Chelsea fogadja a 13. forduló előtt csupán a nyolcadik helyen tanyázó, a bajnokságban legutóbbi két találkozóját simán elbukó (0-2 a City ellen, 1-4 a Watford ellen) Manchester Unitedet.

Ugyan a két gárda önbizalomnövelő győzelmeket aratott a héten – a londoniak 4-0-ra ütötték ki a Juventust, míg a Vörös Ördögök a Villarreal legyőzésével továbbjutottak a kieséses szakaszba a Bajnokok Ligájában –, a MU háza táján nagy a felfordulás. Ole Gunnar Solskjær menesztése után még az új vezetőedző – aki minden bizonnyal Ralf Rangnick lesz – kinevezésére várnak.

Átmenetileg Michael Carrick irányítja az együttest. Az egykori középpályás a rangadót megelőző sajtótájékoztatóján nem akart belemenni a jövőt érintő kérdésekbe.

– A gondolataim valójában csak a vasárnapi meccs körül forognak, és ez így van rendben. Most semmi nem terelheti el a figyelmemet, a többi dolog úgyis elrendeződik a következő napokban és hetekben – magyarázta a tréner.

Carricknek nem csak a Chelsea kiváló formája miatt fájhat a feje, hiszen számos játékosa nem lesz bevethető a Stamford Bridge-en. Középső védői közül Harry Maguire eltiltás, Raphaël Varane sérülés miatt marad ki, de várhatóan Mason Greenwood, Paul Pogba, Edinson Cavani és Luke Shaw sem lép pályára vasárnap. A Kékek keretéből Ben Chilwell, N’Golo Kanté és Mateo Kovacic sérült, Kai Havertz viszont kész a játékra, és Romelu Lukaku is helyet kaphat a kispadon.

Thomas Tuchel kedden jubilált, a Juventus elleni mérkőzése volt az ötvenedik a Chelsea vezetőedzőjeként. A német szakember rendkívül sikeres időszakot tudhat a háta mögött Angliában, az előző idényben a BL-ben ért a csúcsra a csapattal, most pedig a Premier League megnyerésére hajtanak a londoniak. A Chelsea mindössze egy találkozót veszített el a bajnokságban ebben a kiírásban, és egyébként is tíz tétmérkőzés óta veretlen, a United ellen viszont nem ment neki az elmúlt években. Legutóbb 2017 novemberében győzte le a manchesteri gárdát, azóta négy döntetlen mellett háromszor a Vörös Ördögök diadalmasodtak. Ugyanakkor a mostani rangadónak a Kékek az esélyesei. Ezt Tuchel is jól tudja, de nem akarja lebecsülni a rekordbajnokot.

– Ebben a bajnokságban soha nem írnék le senkit. Egy nagy klubról van szó, ráadásul tapasztalt és kiváló egyéni teljesítményre képes játékosok alkotják a csapatot – fogalmazott a menedzser, majd az ellenfél edzőváltásáról is beszélt. – Ez az egyik legjobb pillanat, hogy a United ellen lépjünk pályára, hiszen készen állunk a nagy kihívásokra, és a legmagasabb szinten akarunk teljesíteni. Most nyertünk meg egy nehéz meccset, és már itt is a következő. Ott vagyunk, ahol akarunk lenni, szeretjük a kihívásokat.

 

Premier League, 13. forduló:

 

szombat:

Arsenal–Newcastle United 2-0 (0-0)

Crystal Palace–Aston Villa 1-2 (0-1)

Liverpool FC–Southampton 4-0 (3-0)

Norwich City–Wolverhampton Wanderers 0-0

Brighton–Leeds United 0-0

 

vasárnap:

Brentford–Everton 15.00 (tv: Spíler 1)

Burnley–Tottenham Hotspur 15.00

Leicester City–Watford 15.00

Manchester City–West Ham United 15.00

Chelsea–Manchester United 17.30 (tv: Spíler 1)

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.