Szalai Attilát ezúttal a Bajnokok Ligája címvédőjével hozták hírbe

Újabb kérőről tud a CNN Türk török hírportál Szalai Attilával kapcsolatban, szerinte a Bajnokok Ligájának a címvédője, az angol Chelsea már a télen szerződtetné a magyar válogatott védőt, és ki is fizetné a húszmillió eurós vételárát.

Magyar Nemzet
2021. 11. 04. 15:05
Fenerbahce vs Antwerp
epa09536632 Antwerp's Viktor Fischer (L) in action against Fenerbahce's Attilla Szalai (C) during the UEFA Europa League group D match between Fenerbahce and Antwerp in Istanbul, Turkey, 21 October 2021. EPA/ERDEM SAHIN Fotó: EPA/ERDEM SAHIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Attilát, a Fenerbahce magyar válogatott védőjét szinte heti rendszerességgel hozzák hírbe európai sztárklubokkal. A spanyol AS például október közepén írt arról, hogy két spanyol topklub, az Atlético Madrid és a Sevilla érdeklődését is felkeltette, és a lap szerint ezt a Fenerbahce egy névtelenséget kérő igazgatósági tagja meg is erősítette. Az AS cikkében szerepelt az is, hogy a törökök elnöke, Ali Koc korábban úgy vélekedett, Szalait nem adják el húszmillió eurónál kevesebbért, ám a lap egy belső forrásra hivatkozva – aki vélhetően a meg nem nevezett igazgatósági taggal azonos – úgy tudja, ha húszmillió körüli összeget kínál Szalaiért egy klub, akkor az összeg alku tárgyát képezheti.

A spanyol lap megjegyezte azt is, hogy a magyar futballista az angolok elleni világbajnoki selejtező után a közösségi médiában rengeteg dicséretet kapott, amiért „eltüntette” a pályáról a hazaiak legnagyobb sztárját, Harry Kane-t. A legújabb hírt a CNN Türk repítette világgá, és arról szól, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea azon dolgozik, hogyan szerződtesse 2022 januárjában Szalai Attilát. A portál úgy tudja, Szalai tud a Chelsea érdeklődéséről, örül neki, szeretne a világ legerősebb bajnokságában játszani. A londoniak az előző évad óta folyamatosan figyelik a magyar válogatott játékosát, és ha minden igaz, készek kifizetni az érte kért 20 millió eurót.

 

Fotó: MTI/AP pool/Kenan Asyali

 

Kérdés persze, hogy a Fenerbahce keresztbe tenne-e a váltásnak, és a CNN Türk szerint erre nemleges a válasz. A csapatot sok kritika érte az utóbbi időben, mert a legutóbbi három mérkőzését elveszítette a török bajnokságban, ezért a klub a következő, téli időszakban jelentősen átalakítaná a keretet, amihez pénzre van szüksége, és ezért jól jönne neki a Szalaiért kapott összeg. A magyar védő az idén januárban a ciprusi Apollon Limassolból kétmillió euróért érkezett a Fenerbahcéba, a piaci értékét jelenleg tizenegymillió euróra taksálja a Transfermarkt, azaz a Fenerbahce pompás üzletet köthetne, ha húszmillióért eladhatná a Chelsea-nek.

A török Fanatik című sportlap egyébként augusztus végén megszólaltatta édesapját, a korábbi szintén magyar válogatott védőt, idősebb Szalai Attilát, aki így reagált a fia klubváltásról szóló hírekre:

– Azt mondtam a fiamnak, hogy néhány évig még maradnia kellene a Fenerben. Szerintem túl korai lenne még váltania. A klub nagyban hozzájárult a fejlődéséhez. Jövedelmezőbb lenne, ha még itt fejlődne kicsit, s csak később szerződne másik csapathoz. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.