Stöger: Ha kell, megmutatom én, hogy kell tizenegyest lőni

A Ferencváros 3-0-ra győzte le a Fehérvárt a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Gondolhatnánk, hogy az eredmény láttán az egyik vezetőedző elégedett, ám a zöld-fehéreket irányító Peter Stöger is látott kivetnivalót a vasárnapi mérkőzésben.

2021. 11. 21. 20:12
STGER, Peter
Kisvrda, 2021. november 7. Az osztrk Peter Stger, a Ferencvros vezetedzje a labdarg OTP Bank Liga 12. forduljban jtszott Kisvrda Master Good - Ferencvrosi TC mrkzsen a kisvrdai Vrkerti Stadionban 2021. november 7-n. A Ferencvros 4-0-ra gyztt. MTI/Czegldi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen egy kiváló csapat ellen játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, de csak az első negyedórában volt nyílt a meccs, a második góllal megpecsételtük a végkimenetelt. A mérkőzés végén még voltak helyzeteink, amik kimaradtak, ezért kissé elégedetlen vagyok, négy-öt gólt is szerezhettünk volna. Ugyanakkor a Kisvárda elleni után újabb jelzésértékű győzelmet szereztünk kezdte értékelését Peter Stöger a Fehérvár legyőzése után

A Ferencváros vezetőedzője ezután elmondta, nagyon boldog, hogy zsinórban negyedik mérkőzésén sem kapott gólt a csapata úgy érzi, ez a kemény edzésmunkának köszönhető, s örömmel vette, hogy a támadói is kivették a részüket a védekezésből. Ugyanakkor Laïdouni a hajrában kihagyott büntetője meglehetősen érzékenyen érintette.

Komolyabban kellene vennünk a büntetőket. Megpróbálok keresni egy játékost, aki végre be tudja lőni a tizenegyeseket. Ha szükséges, én is megmutathatom nekik, hogyan kell ellőni nem olyan nehéz dolog ez. Ryan (Mmaee a szerk.) volt kijelölve a tizenegyesrúgónak, ő azonban átadta a barátjának ezt a lehetőséget. Nem tetszik ez a viselkedés, jobban örültem volna, ha egy negyedik vagy ötödik gólt is szerzünk tette hozzá a Ferencváros edzője.

Kollégája, Szabics Imre esetében érthetőbb volt a csalódottság.

Gratulálok a Ferencvárosnak. Az volt a célunk, hogy eltüntessük a papírformát. Az első félidőben még jól haladtunk, de a döntő pillanatok nekik kedveztek. Úgy érzem, hogy nem kaptunk meg egy tizenegyest és kiállítást sem az első félidőben. A kétgólos hátrány nagy sokkot jelentett nekünk, nekik pedig elég tapasztalatuk van és elég jó játékosaik, hogy innen ne veszítsenek el egy mérkőzést vélekedett. Az első félidőben ugyanannyi egyéni hibát vétettek, mint mi, de ők könyörtelenül ki tudták használni a mi a hibáinkat, mi viszont nem tudtunk élni az adódott lehetőségekkel.

A fehérvári vezetőedző arról is beszélt, jelenleg nincsenek versenyben a Ferencvárossal a bajnoki címért.

Három év múlva szeretnénk komoly kihívói lenni a Ferencvárosnak. Most a nyolcpontos hátrány nagyon sok, de azon dolgozunk, hogy fejlődjünk és közelebb kerüljünk hozzájuk. 

Borítókép: Peter Stöger (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.