„Ha kevesebb butaságot követünk el, meg lehetett volna a mérkőzés”

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re kikapott Németországtól az E csoport záró fordulójában, így 2 pontot visz magával tovább a középdöntőbe. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és a játékosai is tudják, hogy a 21 eladott labdával nagyon nehéz meccset nyerni. Ennek hangot is adtak a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2021. 12. 06. 23:59
Nem kellett volna sok a bravúrhoz Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő faktor, összesen 21 labdát adtunk el, ez rengeteg. Eddig is tudtuk, hogy minden eladott labda öngól, ez a németek ellen újra bizonyosodott – értékelt Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. 

Hozzátette, csapata sok dolgot tudott megvalósítani abból, amit megbeszéltek, de a hibák miatt ez sem volt elegendő, és csapatának még szerencséje sem volt. – Sajnos nem sikerült kiszolgálni lelkes közönségünket, de dolgozunk a hibáinkon. Én büszke vagyok erre a válogatottra – mondta a kapitány.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A válogatott csapat kapitánya, Bíró Blanka az első két csoportmeccsen nem állt a helyzet magaslatán, de a németek ellen kiváló produkcióval rukkolt elő. A 37 százalékos hatékonysággal védő fradista kapus nem titkolta a csalódottságát. – Úgy érzem, sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Rengeteg technikai hibát vétettünk, ezekből tudtak építkezni a németek, és a második félidőben ezeket sokkal jobban ki is tudták használni, így nagyon kellett küzdenünk. Természetesen csalódott vagyok, de ebből tanulunk, és remélem, hogy a középdöntőben majd a döntő pillanatokban ezeket a pillanatokat vissza fogjuk kapni. Minden meccsből próbáljuk kiemelni a pozitívumokat és ezekből építkezni a további mérkőzéseinkre – nyilatkozta Bíró a kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Márton Gréta még nem rontott lövést a vb-n, a 22 éves junior világbajnok szélsőt nem vigasztalja az imponáló statisztikai adat. – Hektikus mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet és a két pontot, nagyot harcoltunk, de a végén sajnos nem a mi javunkra fordult a kocka. Sokat beszéltünk a szünetben arról, hogy miként lehetne megfordítani a meccset. Türelmesek voltunk, viszont a hibák leginkább támadásban jöttek, sok volt a technikai hiba és az eladott labda – mondta az M4 Sportnak a fiatal csillag.

Szöllősi-Zácsik Szandra már a rutinosabb játékosok közé tartozik. A Ferencváros átlövője a Győr elleni bajnokin szenvedett sérülést, és ezért csak szerdán, a németek elleni csoportdöntőn csatlakozott a válogatotthoz. Négy góllal és időnként nagyszerű védekezéssel segítette a fiatalokat.

– Már nagyon vártam, hogy én is játszhassak ezen a vébén. Amikor pályára léptem, elfelejtettem minden fájdalmamat, és csak a játékra koncentráltam. Jó érzés volt ismét a pályán lenni, az eredmény miatt egy kicsit csalódott vagyok. Ott volt a kezünkben, hogy megnyerjük a mérkőzést. De nem csüggedhetünk, fel kell emelnünk a fejünket, mert jön a dánok elleni meccs, és ott ugyanilyen kiélezett meccsre számítok, mint a németek ellen – mondta az első két találkozón még a lelátón helyet foglaló balátlövő az Origo helyszíni tudósítójának.

– Az első félidőben nagyon sok lerohanásgólt kaptunk. Nagyon sok technikai hibánk volt, de a szünet után úgy mentünk ki a pályára, hogy azt a mínusz ötöt nem akarjuk az eredményjelzőn látni. Bíró Blanka nagyon jól védett a kapuban, sajnos az az egy gól, ami a végeredményben is megmutatkozott pont a két csapat közötti rutinból adódik" – mondta az Origo Sportnak Lukács Viktória, a csapat jobbszélsője.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Bordás Réka élete első világbajnokságán az eddigi legnehezebb ellenféllel szembesült. – Csalódott vagyok, úgy éreztem, hogy közel álltunk a bravúrhoz. Ha kevesebb technikai hibával játszunk és kevesebb butaságot követünk el, akkor meglehetett volna ez a mérkőzés. Viszont nagyon büszke vagyok a csapatra, kitettük a szívünket a pályára. Megyünk tovább, örülünk, hogy legalább két pontot tudtunk vinni a középdöntőbe – értékelte a mérkőzést Bordás Réka, a magyar válogatott beállója.

A magyar válogatott programja a középdöntőben:

December 8., szerda, 20:30 Dánia–Magyarország

December 10., péntek, 18:00 Magyarország–Kongó

December 12., vasárnap, 18:00 Dél-Korea–Magyarország

Borítókép: A csapat felállt a padlóról, de végül alulmaradt a németek ellen (Fotó: Illyés Tibor/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.