időjárás 4°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Lewandowski tiszta vizet öntött a pohárba Messivel kapcsolatban

Magyar Nemzet
2021.12.08. 13:08
Lewandowski tiszta vizet öntött a pohárba Messivel kapcsolatban

A Bayern München lengyel futballistája, Robert Lewandowski szerint félreértelmezték korábbi, Lionel Messiről és az Aranylabdáról adott nyilatkozatát, ezért most tiszta vizet öntött a pohárba.

Mint arról beszámoltunk, Robert Lewandowski 2020 után 2021-ben sem kapta meg az Aranylabdát, helyette ismét Lionel Messi győzött, aki immár hetedik alkalommal végzett az első helyen.

A döntést sokan, szurkolók és futballszakértők is megkérdőjelezték. A Paris Saint-Germain argentin labdarúgója ezt nem tette meg, de a díj átvétele utáni köszönőbeszédében kifejtette, szerinte Lewandowski megérdemelné, hogy megkapja a 2020-as Aranylabdát, amelyet a járványhelyzet miatt nem ítéltek oda senkinek.

A Bayern München támadója később úgy reagált vetélytársa felvetésére: reméli, ez őszinte állítás volt egy fantasztikus játékostól, és nem csupán üres szavak. 

Utóbbi nyilatkozat Lewandowski szerint egy félreértéshez vezetett, amit a gólgyáros utólag a Kanał Sportowy lengyel csatornán igyekezett megmagyarázni.

– Félreértelmezték a mondanivalómat. Sosem állítottam, hogy Messi szavai ne lettek volna őszinték. Éppen ellenkezőleg, a párizsi díjátadón elhangzott beszéde, amikor elmondta, hogy szerinte megérdemelném a 2020-as Aranylabdát, meghatott és boldoggá tett. A korábbi nyilatkozatommal természetesen csak azt szerettem volna kifejezni, hogy nagyon boldoggá tenne, ha hallgatnának Messi véleményére. Mérhetetlen tiszteletet érzek Lionel Messi iránt, és szeretnék neki még egyszer gratulálni a 2021-es Aranylabda megnyeréséhez – jelentette ki a lengyel klasszis.

Lewandowski azt is elárulta, csalódott volt, hogy idén sem kapta meg az Aranylabdát, ugyanakkor megtiszteltetésnek vette, hogy egy dobogón állhatott egy Messi szintű játékossal.

– Az, hogy egyáltalán Messivel versenyezhetek, jelzi nekem, valójában hol is tartok. Ezt nagyra értékelem és büszkévé tesz, ugyanakkor azért szomorú voltam jó néhány napig. El kell ismernem, örültem, hogy a díjátadó után nem volt hétközi mérkőzésünk.

A lengyel csatár azóta (november 29-én volt a díjátadó ceremónia) már egyszer pályára lépett, s szombaton a Borussia Dortmund elleni rangadón kétszer is betalált. Szerda este folytathatja a gólgyártást, amikor a bajorok a Barcelonával néznek farkasszemet a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában.

Borítókép: Robert Lewandowski az Aranylabda-gálán (Fotó: MTI/AP/Christophe Ena)