időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Átírhatja Hosszú Katinka terveit a nemzetközi szövetség

Magyar Nemzet
2022.01.21. 21:03 2022.01.21. 21:33
Átírhatja Hosszú Katinka terveit a nemzetközi szövetség

Újabb halasztást tervezhet a nemzetközi úszószövetség (FINA), idén is vizes világbajnokság nélkül maradhatunk.

A koronavírus-járvány az elmúlt két évben alaposan felborította a nemzetközi sportnaptárat. Sok-sok eseményt töröltek vagy halasztottak el, köztük a tokiói olimpiát, amely 2020 helyett végül 2021 nyarán zajlott le.

Az ötkarikás játékok egyik legfontosabb sportágának számító úszásban – valamint a FINA fennhatósága alá tartozó többi vizes sportágban – 2021 nyarára eredetileg világbajnokságot terveztek, szintén Japánba, Fukuokába. Ezt az eseményt 2022 májusára halasztották, azonban a sportággal foglalkozó Swimchannel.net oldal szerint ez sem a végleges időpont lesz.

A portál úgy tudja, hogy a nemzetközi úszószövetség ismét átalakítja a versenynaptárat: a fukuokai vizes világbajnokság 2023 júliusára kerülne át, míg a jövő évre tervezett dohai vb-t már a következő olimpia évében, 2024 januárjában rendeznék meg.

A FINA hivatalos versenynaptárában egyelőre még nem ezek az időpontok szerepelnek, ám a változtatások megerősítése már csak formalitás az írás szerint.

A versenynaptár átalakítása befolyásolhatja Hosszú Katinka terveit is, akinek néhány világversenyről szerzett érem még hiányzik nagy céljához.

Borítókép: Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Illyés Tibor)