időjárás 17°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Huszonöt év után hazatér világbajnok pólósunk, itthon vállal munkát

Magyar Nemzet
2022.01.28. 20:58 2022.01.29. 07:14
Huszonöt év után hazatér világbajnok pólósunk, itthon vállal munkát

Petrovics Mátyás, a BVSC-Zugló női vízilabdacsapatának vezetőedzője az idény végén tizenkét év után távozik a fővárosi egyesülettől, utódja a játékosként világ- és Európa-bajnok, közel huszonöt évet követően Olaszországból hazatérő Stieber Mercédesz lesz.

Bajnoki- és kupaérmek, valamint folyamatos nemzetközi kupaszereplés – Petrovics Mátyás irányítása alatt szép sikereket ért el a BVSC-Zugló, azonban a vezetőedző úgy döntött, hogy a szezon végén új impulzusra van szüksége, és távozik a klubtól. Ám nagyon szép emlékekkel tekint majd vissza az itt töltött tizenkét évre.

– Mindent figyelembe véve, tizenkét év után jutottam arra a döntésre, hogy távozom a BVSC-től. Értékes örökséget adhatok tovább, mert sok munkával a női szakág meghatározó csapata lettünk. Követve a klub filozófiáját, csak magyar és elsősorban saját nevelésű játékosok alkották a felnőttkeretet. Velük és az ificsapataimmal közel harminc érmet nyertünk ebben az időszakban, miközben sok játékost adhattunk a különböző korosztályos és a felnőttválogatottnak is. Most arra összpontosítok, hogy a játékosaimmal a lehető legjobban zárjuk a szezont, utána nagy motivációval fogom várni az új kihívást. Klubomnak, a játékosaimnak és az utódomnak is legalább annyi örömöt és sikert kívánok a következő időszakban is, mint amit megélhettünk 2010 óta – nyilatkozta Petrovics Mátyás.

Közben eldőlt, hogy ki veszi át a kispadon a stafétát az idény végén. A sportágban Stieber Mercédeszt valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok, valamint olimpiai negyedik helyezett volt pályafutása alatt. Továbbá klubcsapataival BEK-et, magyar és olasz bajnoki címet is nyert. Közel huszonöt éve él Olaszországban, ahol előbb játékosként, majd edzőként dolgozott és szerzett hasznos tapasztalatokat, amelyeket a BVSC kispadján is kamatoztathat.

– Meglepetésként ért a megkeresés, mert nem gondoltam, hogy Matyi elmegy a csapattól. Nagyon jóban vagyok vele, jól ismerjük egymást, korábban dolgoztam vele a válogatottnál. Viszont örültem ennek a megkeresésnek, mert szerettem volna visszakerülni a magyar női vízilabda körforgásába. Olaszországban minden korosztályt végigjártam edzőként, ebben az évben éppen a tizennégy év alatti korosztállyal foglalkozom az Imperiánál. A magyar női vízilabdát mindig is követtem, nagyon várom az új lehetőséget és az otthoni munkát. Remélem, hogy a csapat is elfogad majd, és jól tudunk együtt dolgozni – fogalmazott Stieber Mercédesz.

Borítókép: Stieber Mercédesz a 2017-es budapesti Masters világbajnokságon (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)