Kialakult a magyar válogatott végső helyezése az Eb-n

Hollandia 32-31-re legyőzte Portugáliát a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság B-csoportjának utolsó mérkőzésén, így a százszázalékos Izland mögött csoportmásodikként jutott tovább a középdöntőbe. A magyar válogatott a 15. helyen fejezte be az Eb-t.

Szilágyi
2022. 01. 18. 23:01
null
Nem tudtak élni a hazai pálya előnyével Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott Izland elleni veresége után magyar szempontból már tét nélküli, de a meccs két résztvevője szempontjából annál lényegesebb meccsre került sor a budapesti MVM Dome-ban: Hollandia és Portugália egymás ellen dönthette el a másik továbbjutó hely sorsát a férfikézilabda Európa-bajnokság B csoportjának záró találkozóján.

Az első félidő Hollandia négy gólos előnyével ért véget. A portugálok a későbbiekben összekapták magukat, és néhány perccel a vége előtt egyenlítettek, sőt a vezetést is megszerezték! A hajrá mégis a hollandoké volt, elképesztő végjátékban szerezték a győzelmet és a továbbjutást érő második helyet. 

Férfikézilabda Európa-bajnpokság, B csoport: Hollandia–Portugália 32-31.

A B csoport végeredménye: 1. Izland 6 pont, 2. Hollandia 4, 3. Magyarország 2, 4. Portugália 0.

Borítókép: A magyarokat megelőzve a holland válogatott jutott be a legjobb 12 csapat közé (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.