Kikapott a címvédő, már csak a dánok hibátlanok az Eb-n

Spanyolország a mérkőzés jelentős részében futott az eredmény után Norvégia ellen a férfikézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában. A címvédő 27-23-as vereségével három csapat áll hat ponttal a II-es csoportban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 23. 22:02
Sander Sagosen lubickolt a spanyol védők között Fotó: Europress/AFP/VLADIMIR SIMICEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének II-es csoportjának rangadóján a címvédő spanyol válogatott Norvégiával találkozott. A játéknap előtt a még hibátlan spanyolok hibátlan teljesítménnyel álltak a csoport élén, a norvégokat megelőzték a svédek a németek elleni győzelmükkel. Az elődöntőbe jutás szempontjából kulcsfontosságú találkozón a norvégok gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, hiába védett jól Perez de Vargas, Sabder Sagosen és a társai szinte azt csináltak, amit csak akartak. A spanyol védekezést könnyedén átjátszották a norvég átlövők, s ha éppen Sagosenre kilépett egy-egy szigorú őrző, akkor a beállót játszották meg. Nem volt átütő a spanyol válogatott támadásban, 14-11-es norvég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

Fotó: Europress/AFP/VLADIMIR SIMICEK

A szünet után kettős emberelőnybe került a címvédő, de ez sem szegte a norvégok kedvét, szerencsésen pattanó lövéssel tartották a távolságot a spanyolokkal szemben. A veszprémi Jorge Maqueda negyedik góljával próbált közelebb araszolni a spanyol válogatott, és ez valamelyest sikerült is. A két-három gólos norvég előny állandósult. Hihetetlen tempóban zajlott a mérkőzés. Az ötgólos előnyért támadott Norvégia, de a spanyol válogatott Veszprémben védő cserekapusa, Rodrigo Corrales ugyan védett, de a meccs ezen szakaszában inkább a támadással volt a gond a spanyoloknál. Kilenc percen keresztül képtelenek voltak gólt lőni. 

24-19-es norvég előnyről indult a záró 10 perc. Biztosan tartotta megnyugtató vezetését a skandináv csapat, semmi sem veszélyeztette a győzelmét, Saeveraas hét lövésből ötöt megfogott a kapuban, a spanyolok képtelenek voltak felzárkózni. 27-23 lett a cége. A II-es számú középdöntős csoportban három csapat áll hat ponttal. 

Férfikézilabda Európa-bajnokság, középdöntő II-es csoport: Norvégia–Spanyolország 27-23 (14-11). A csoport állása: 1. Norvégia 6 pont (+19), 2. Svédország 6 (+16), 3. Spanyolország 6 (+ 7), 4. Oroszország 3, 5. Németország 2, 6. Lengyelország 1.

Borítókép: Sander Sagosen volt a szellemi vezére a norvég válogatottnak (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.