Lengyelországban nagyon haragszanak Paulo Sousára

Paulo Sousa mellett Ricardo Sá Pinto is botrányosan viselkedett, s Andrij Sevcsenko is jelölt a kapitányi posztra – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Michal Listkiewicz korábbi neves FIFA-játékvezető, a Lengyel Labdarúgó-szövetség volt elnöke, jelenlegi tiszteletbeli elnöke.

Forrás: Nso.hu2022. 01. 07. 11:43
Paulo Sousa
Sousa korábban soha nem dolgozott szövetségi kapitányként Fotó: PIOTR NOWAK Forrás: MTI_EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miként  fogadták Lengyelországban, hogy Paulo Sousa szövetségi kapitány váratlanul felbontotta a szerződését, és a brazil Flamengo vezetőedzője lett?

– Óriási a csalódás, mert mindenki azt várta, hogy sikeres szövetségi kapitány lesz. Én ugyan már a kinevezése előtt is mondtam az akkori elnöknek, Zbigniew Bonieknek, hogy Paulo Sousa Magyarországon, Franciaországban és Izraelben sem csak jókat csinált, elkövetett nagy hibákat is. Különösen emberileg okozott csalódást máshol is, és sajnos nálunk is bizonyította, hogy vannak elfogadhatatlan cselekedetei.

– Például?

– Nagyon ellenszenves volt, hogy kizárólag külföldi stábtagokkal vette magát körül. Volt portugál, olasz és spanyol segítője, de lengyel egy sem. És nem nagy neveket hozott magával, szerintem leginkább a barátait. Az elnök hibája is talán, hogy ezt megengedte neki. Amikor én voltam az elnök, és a holland Leo Beenhakkert szerződtettem – aki egyébként sokkal nagyobb edző volt, mint Paulo Sousa –, ragaszkodtam hozzá, hogy lengyel edzők is segítsék a munkáját, és tanuljanak tőle.

– A portugál edző kevesebb mint egy évet töltött Lengyelországban. Hogyan ítéli meg a szakmai munkáját?

– Szövetségi kapitánynak igencsak középszerű volt. A világbajnoki selejtezőben nem volt rossz a csapat, de az utolsó, Magyarország elleni hazai mérkőzés maga volt a katasztrófa.

A teljes interjú ITT olvasható el. 

Borítókép: Paulo Sousa lelépett a lengyelektől (Fotó: EPA/Piotr Nowak)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.