Merész ruhában korcsolyázott az Eb-n a magyar Mása + videó

Jégtáncban az Ignatyeva Marija, Szemko Danijil kettős a 18. helyen zárt Tallinnban.

2022. 01. 15. 15:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc versenyzőnk indult az Észtország fővárosában, Tallinnban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, és amikor még az elutazás előtt Vardanjan Gurgen, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) ágazati sportigazgatója a szövetség honlapján megkapta a kérdést, volt-e ilyenre példa, a következőt válaszolta: „Jómagam nem emlékszem ilyenre, de ami biztos, hogy olyan sosem fordult elő korábban, hogy egyszerre két műkorcsolyapárosunk ott volt egy Európa-bajnokságon.”

Nos, a párosok között a Scsetyinyina Julia, Magyar Márk duó – amely korábban kivívta a szereplés jogát a februári, pekingi téli olimpián – a hatodik helyen zárt, ami 1958 óta a legjobb magyar Eb-eredmény a szakágban, de az Eb-újonc Pavlova Marija, Nagy Balázs kettős is kitett magáért a 11. helyével. Jégtáncban még pénteken az ugyancsak első kontinensbajnokságán szereplő Ignatyeva Marija, Szemko Danijil kettős is nagyon szépen adta elő a ritmustáncát, a 26 páros között a 19. helyet szerezte meg, ami újoncként dicséretes, s ez egyszersmind azt jelentette, hogy a legjobb húsz közé jutva a kűrjét is bemutathatja. A 21 éves Szemko Ukrajnában, Ogyesszában született, de már évek óta Magyarországon él és kiválóan beszél magyarul, az Oroszországból honosított – Jekatyerinburgban született – 18 éves Ignatyeva Mariiával azonban csak három-négy hónapja állt össze. (A 2021-es junior-világbajnokságon még Marton Villővel korcsolyázott.) A tallinni Eb-n a ritmustáncban felhívták magukra a figyelmet, és nem csak azért, mert párosunk hölgytagja némileg „merész” kűrruhában korcsolyázott.

Jégtáncosaink ritmustáncát a Facebookon lehet megtekinteni.

„Első szezon, első Eb és 9 pontos javulás! Magasan megjavította a Nemzetközi Korcsolyázószövetség által jegyzett egyéni legjobbját a mai ritmustáncban Ignatyeva Marija és Szemko Danijil, és a 19. helyen továbbjutott a holnapi kűrbe! Szívből gratulálunk, Mása és Dani, csak így tovább!” – olvashatjuk klubjuk, a Hoffmann Korcsolyaakadémia Facebook-oldalán. (Az egyesületet korábbi kiváló jégtáncosunk, Hoffmann Nóra alapította és vezeti.)

A mieink szombaton a kűrben megelőzték az addig előttük álló svájciakat, így a 18. helyen végeztek az Eb-n. Győzött az oroszok világbajnoki és Eb-címvédője, a Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov páros. A második helyre a szintén orosz Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin került, harmadikként pedig a Charlene Guignard, Marco Fabbri olasz kettős végzett.

A győztes Szinyicina, Kacalapov páros:

Eredmények:

jégtánc, ritmustánc: 1. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 87,89 pont; 2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 86,45; 3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 83,35; …19. Ignatyeva Marija, Szemko Danijil 60,41

jégtánc, végeredmény: 1. Szinyicina, Kacalapov 217,96 pont; 2. ASztyepanova, Ivan Bukin 213,20; 3. Charlene Guignard, Marco Fabbri 207,97; ...18. Ignatyeva, Szemko 150,83

férfiak, végeredmény: Mark Kondratyjuk (Oroszország) 286,56 pont; 2. Daniel Grassl (Olaszország) 274,48; 3. Deniss Vasiljevs (Lettország) 272,08, ...32. Csernoch András

Szombaton a női kűrrel zárul az Eb versenyprogramja, vasárnap a gálára kerül sor.

Borítókép: Sokat nyerhetünk Ignatyeva Marija honosításával  (Forrás: Instagram/Mariia Ignateva)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.