Két játékos érkezését jelentette be a Ferencváros

Reagált a Ferencváros női kézilabdacsapata Bíró Blanka és Julia Behnke súlyos sérülésére. Helyettesként Suba Sára és Sirián Szederke érkezett.

Magyar Nemzet
2022. 02. 02. 15:02
Bíró Blanka
Bíró Blanka nagyon fog hiányozni a Fradinak Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros női kézilabdacsapata nehéz sorozatban van. A fővárosi együttes legutóbbi két meccsét elveszítette a Bajnokok Ligájában, szombaton a Rosztov-Don ellen újabb nehéz találkozó vár az együttesre, amelyet ráadásul sérülések is sújtanak.

A válogatott kapus, Bíró Blanka a teljes idényre kidőlt, és a német beállóra, Julia Behnkére is legalább két hónap kihagyás vár.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria reagált a nehéz helyzetre: visszarendelte az MTK-nak kölcsönadott kapusát, a junior világbajnok Suba Sárát, és kölcsönvette a Siófoktól a Győr színeiben kiegészítő játékosként kétszeres BL-győztes Sirián Szederkét.

– Kézenfekvő volt, hogy a csapatot, az edzői stábot és az itteni munkát tökéletesen ismerő junior világbajnok kapust, Suba Sárát hívjuk vissza, aki kölcsönben szerepelt az MTK-nál, az utóbbi években pedig rendszeresen védett az NB I-ben – idézi a Fradi.hu a klub ügyvezetőjét, Görög Zsoltot. – Itt szeretném megköszönni az MTK vezetőségének hozzáállását, amellyel lehetővé tette, hogy Saci az idény közepén kerüljön vissza a Népligetbe. Sirián Szederke kölcsönbe érkezik hozzánk, és nagyon örülök, hogy személyében nemzetközi szinten is tapasztalt, rutinos játékos csatlakozik a kerethez. Szeretném hangsúlyosan megköszönni a Siófok vezetőségének, s különösen ügyvezetőjének, Fodor Jánosnak, hogy ennyire készségesen állt az ügyünkhöz, rendkívül nagyvonalú és segítőkész volt a tárgyalások során. Hiszem, hogy a magyar kézilabda érdeke is, hogy a Ferencváros jól szerepeljen a nemzetközi porondon, és Fodor János is ennek érdekében döntött játékosa kölcsönadásáról.

Borítókép: Bíró Blanka ebben az idényben már nem léphet pályára (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.