Liu Shaolin volt barátnője is üzent a drámai döntő után

Liu Shaolin Sándor drámai körülmények között veszítette el az olimpiai aranyérmet hétfőn Pekingben: hiába végzett elsőként a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében, utólag kizárták szabálytalanság miatt. A finálé után a volt barátnője, a britek világ- és Európa-bajnoka, Elise Christie is megnyilvánult.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 21:01
Pyeongchang 2018 Winter Olympics
OLYMPICS-2018-STSK-M-5000R/ Fotó: JOHN SIBLEY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúnya véget ért a két gyorskorcsolyázó kapcsolata 2018-ban, amit Christie nehezen viselt, az angol bulvármédiában arról beszélt, sms-ben szakítottak. Azóta önéletrajzi könyvet is írt, amelyben súlyos dolgokról vallott, az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében, bokasérülése pedig visszavetette a pályafutását, így a pekingi olimpián sem szerepel.

Sőt egy tavalyi interjúban elárulta, pultosként dolgozott a nehéz időszakban.

– Tizenhat évet áldoztam az életemből, hogy érmet szerezzek az olimpián, de csak azt sikerült elérnem, hogy már nem is támogatják a sportolásomat, hiába voltam háromszoros világ- és tízszeres Európa-bajnok, egy Pizza Hutban kellett dolgoznom pultosként – vallotta be Christie a The Guardiannek.

Ha valaki, akkor őt tudhatja, milyen az, amikor az olimpián minden balul sül el. 2018-ban, Phjongcsangban esélyesként 500 méteren bukott és sárga lappal miatt nem jutott tovább, 1000 méteren kizárták, 1500 méteren megint csak elesett. Aztán depresszióba süllyedt.

A sportágat azonban aktívan követi, és a férfiak mai döntője után nem az olimpiai aranytól megfosztott Liu Shaolin Sándornak üzent, hanem az öccsének, Liu Shaoangnak, aki éppen ennek köszönhetően szerezte meg a bronzérmet, hiszen eredetileg a negyedik helyen ért célba a futamában.

Christie nem fűzött sokat az Instagram-történetek között megjelent bejegyzéséhez, mindössze három  tüzes emojit írt a képre, amit leginkább gratulációnak foghatunk fel.

Borítókép: Elise Christie és Liu Shaolin Sándor még egy párként a 2018-as olimpián (Fotó: John Sibley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.