Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Négy év felfüggesztett börtönt kapott az újpestiek korábbi kedvence

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az Újpest korábbi futballistája, az északmacedón Enis Bardhi, aki jelenleg a spanyol élvonalban szereplő Levante játékosa.

Magyar Nemzet
2022. 02. 10. 15:09
Villarreal CF v Levante UD - La Liga Santander
Enis Bardhi of Levante UD applauds the crowd prior to the La Liga Santander match between Villarreal CF and Levante UD at Estadio de la Ceramica, January 3, 2022, Villarreal, Spain. (Photo by David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hónap börtönbüntetésre ítélték az AS híradása szerint Spanyolországban Enis Bardhit, és emellett még 1920 euró pénzbüntetést is be kell fizetnie. A Levante észak-macedón középpályása, aki 2014 és 2017 között az Újpest színeiben 79 mérkőzésen 20 gólt szerzett, azért került ilyen szorult helyzetbe, mert hamis jogosítvánnyal vezetett Valenciában. A helyzete annyiban könnyebb, mint az első ránézésre tűnik, hogy a bíró két évre felfüggesztette a büntetést, azzal a feltétellel, hogy ebben az időszakban nem követ el újabb bűncselekményt.

Az ítélet indoklása szerint Bardhit 2021. április 5-én 12.30-kor tartóztatták fel a helyi rendőrök az Avenida Hermanos Machadón, a Ciutat de Valencia stadion közelében. A rendőrök megállapították, a középpályás úgy vezetett, hogy soha nem szerzett vezetői engedélyt, amivel a vádlott „teljes mértékben tisztában volt”, írta a bíró, azaz tettét súlyosbította, hogy tudatosan követte el. Ráadásul, amikor a rendőrség felszólította, hogy mutassa meg a jogosítványát, egy Észak- Macedóniában készült vezetői engedélyt adott át, amelyen hamis név szerepelt.

Az ügyész hat hónap börtönbüntetést és 12 hónap pénzbüntetést kért Bardhira, utóbbit napi 8 euróval számítva. A futballista a szóbeli meghallgatásán elismerte a tettét, megbánást tanúsított, ezért a bíró végül a büntetést négy hónap börtönben és nyolc hónap pénzbüntetésben szabta meg, és beleegyezett, hogy a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggeszti.

Borítókép: Enis Bardhi nagyot hibázott (Fotó: David Aliaga/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.