Koeman: Valami bűzlik Lionel Messi távozása körül

Megtörte a csendet Ronald Koeman. A Barcelona labdarúgócsapatának egykori vezetőedzője a holland Algemeen Dagbladnak adott interjújában a klubtól való menesztéséről, utódjáról, illetve Lionel Messi távozásáról is beszélt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 19:44
Koeman, Ronald
Barcelona, 2020. augusztus 19. Ronald Koeman, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetõedzõje a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronald Koeman játékosként népszerű volt Barcelonában, azonban vezetőedzőként csak egy kurta, felednivaló időszak jutott neki a csapat élén. Mindössze hatvanhét tétmeccsre vezette ki a tanítványait, majd 2021 októberében leváltották, és a közönségkedvenc Xavi Hernándezt nevezték ki a helyére.

Az 58 éves szakember a menesztése óta nyalogatta a sebeit, de most megszólalt. A holland Algemeen Dagblad lapnak mondta el a saját verzióját arról, mi történt vele a katalán klubnál. Azt is hozzátette, egyelőre kerülni fogja a Barca stadionját.

– Egy darabig még nem fognak a Camp Nouban látni, képtelen lennék odamenni. Amíg a mostani elnök a helyén van, nem tudok úgy tenni, mintha semmi sem történt volna – nyilatkozta Koeman, akit még most is frusztrálnak az átélt események. – Nekem nem adtak annyi időt a bizonyításra, mint az új edzőnek, Xavinak. Ez még mindig fájdalmas. Sok sérült játékossal kellett együtt dolgoznom. azóta már felépült, Ousmane Dembele is visszatért – láthatják, hogy minden kirakós a helyére kerül. 

– A klubvezetés ragaszkodott hozzá, hogy elengedjünk néhány futballistát a Barcelona pénzügyi helyzetének stabilizálása érdekében. távozását követően nem sokkal mégis ötvenötmillió euróért igazoltak játékost, Ferran Torrest. Ilyenkor elgondolkozik az ember, mi zajlott a háttérben. Miért kellett Messinek valójában elmennie?

– Minden edzőnek szüksége van türelemre a vezetőségtől. És persze én is szerettem volna új igazolásokat. Ugyanakkor örülök, hogy egyre jobb a helyzet a klubnál – fogalmazott.

Koeman azt is elárulta, Joan Laporta klubelnökkel soha nem működött közöttük a kémia.

– Laporta ezerszer elmondta nekem, hogy Xavit nem nevezné ki edzőnek, mivel tapasztalatlan. De nem is én voltam Laporta embere, ezt már az első pillanatban éreztem. A választások után nem volt meg közöttünk az összhang, nem kaptam meg felülről a szükséges támogatást. Pedig számomra nem a pénz volt a fontos. Nagyon szerettem volna sikeres edző lenni a Barcelonánál, kész voltam mindent megtenni ezért, viszont aztán rájöttem, hogy Laporta meg akar szabadulni tőlem. Mindössze azért, mert nem ő nevezett ki a csapat élére.

A holland tréner a menesztése óta nem vállalt máshol munkát, egyelőre élvezi a szabadságot. Ez így lesz még néhány hónapig, nyártól viszont már nyitott az ajánlatokra.

Borítókép: Ronald Koeman (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.