Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Xavi már a bemutatkozása előtt forradalmat csinált Barcelonában

Nyolc saját nevelésű játékos, köztük egy 17 éves újonc a Barça kezdőcsapatában az Espanyol elleni derbin.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 20:57
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-COACH Fotó: LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Eric García, Jordi Alba – Nico González, Busquets, F. de Jong – Akhomach, Depay,

Ez a Barcelona kezdőcsapata az Espanyol ellen a szombaton 21.00-kor kezdődő derbin. (A visszatért Dani Alves egyelőre a cserék között sem kapott helyet.) Nem egy világverő tizenegy, mégis unikum a maga nemében. A tizenegy játékosból nyolc is saját nevelésű labdarúgó; egyszerűbb felsorolni, ki nem az: Ter Stegen, F. de Jong, Depay.

Ilias Akhomach Chakkour most debütál a felnőttcsapatban. Csupán tizenhét évesen… Persze a katalán klubnál nem riadnak vissza az ilyen húzásoktól, Gavi is csupán 17 esztendős, és már a válogatottban is átesett a tűzkeresztségen.

Xavi (teljes nevén Xavi Hernández ) ezek szerint nem ijedős típus. A klub korábbi legendás játékosa edzőként ezen a mérkőzésen debütál.

– Az eredmények az ellenfeleinktől és a játék képétől fognak függeni, de kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni – e szavakkal készült a mérkőzésre Xavi.

A Barcelona ugyan csak a kilencedik a bajnokságban, mégis van okuk büszkeségre a szurkolóinak. Nyolc saját nevelésű játékos a kezdőben – 2021-ben, a globalizált futball korában… Ettől különleges klub a Barcelona.

Idővel majd jönnek az eredmények is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.