Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lewis Hamilton a Red Bullhoz vágyott, de elhajtották onnan

A Formula–1 hétszeres világbajnokának, Lewis Hamiltonnak a neve mára összefonódott a Mercedesszel, pedig annak idején a brit pilóta egy másik istállónál, a Red Bullnál szeretett volna versenyezni.

Magyar Nemzet
2022. 03. 14. 17:19
British Formula One driver Lewis Hamilton at EXPO 2020 Dubai
epa09824177 British Formula One driver Lewis Hamilton of Mercedes talks at Al Wasl Dome during the EXPO 2020 in Dubai, United Arab Emirates, 14 March 2022. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

sok borsot tört a Red Bull orra alá az elmúlt évtizedben, hiszen sorra bezsebelte a világbajnoki címeket, miközben az energiaitalosoknak 2013 után egészen 2021-ig kellett várniuk, hogy az istálló egyik pilótája legyen a sportág legjobbja az adott évben.

Az osztrák csapatot irányító Christian Horner elismerte, egészen más irányt is vehettek volna a dolgok, mivel a 2010-es évek elején többször is esélye nyílt rá a Red Bullnak, hogy leigazolja Hamiltont. Ők azonban akkoriban Sebastian Vettellel szárnyaltak, a német négy vb-címet is szerzett, így nem volt okuk rá, hogy a leváltásán gondolkozzanak, és Horner úgy ítélte meg, a két dudás nem fért volna meg egy csárdában.

 

– Lewis és én többször is beszélgettünk az évek során, mert 2010 és 2013 között nagyon vágyott arra, hogy a Red Bull pilótája legyen. De Sebastian nálunk versenyzett azokban az időkben, és nem lett volna értelme, hogy két csúcspilótát alkalmazzunk egyszerre – nyilatkozta a Daily Mailnek az angol csapatfőnök. – Niki Lauda a Mercedesnél dolgozott akkor, és nagyon szerette volna, ha Lewis a csapathoz kerül. Én is biztattam, hogy próbálják megszerezni.

2012-ben a McLarennel csatáztunk. Az övéké volt a leggyorsabb autó, és úgy láttuk, hogy Lewis egy McLarenben ülve nagyobb veszélyt jelentett volna ránk, mint ha a Mercedes pilótája lett volna. Mondogattam Nikinek, hogy kínáljanak neki több pénzt, mert Lewis habozott a döntéssel. Kijelenthetjük, hogy a visszájára sült el a javaslatom.

Bemutatkozik Lewis Hamilton-Larbalestier?

Elképzelhető, hogy a televíziós kommentátoroknak a jövőben olykor-olykor gondot okoz majd a hétszeres világbajnok nevének kiejtése, ugyanis a brit pilóta elhatározta, hogy felveszi édesanyja családnevét is. A hétvégi idénynyitón még nem, de elképzelhető, hogy már ebben az évadban Lewis Hamilton-Larbalestier néven fog versenyezni.

– Nagyon büszke vagyok a vezetéknevemre. Az édesanyám vezetékneve Larbalestier, és hamarosan felveszem ezt a nevet én is. Szeretném, ha összefonódna a Hamiltonnal – magyarázta a 37 éves versenyző. – Egyébként sosem értettem azt, hogy a nők miért veszítik el a vezetéknevüket, miután férjhez mennek – tette hozzá.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.