Sainz nem dől be a Mercedes színjátékának, Hamilton mindent tagad

A címvédő Max Verstappen úgy látja, idén nem Lewis Hamilton lehet a legnagyobb ellenfele a Formula–1-ben, hanem a Ferrari is beleszólhat a bajnoki küzdelembe. Az olaszok szerint viszont a Red Bull és a Mercedes csak altat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 10:46
(L to R) Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc, Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr, Mercedes' British driver George Russell, Mercedes' British driver Lewis Hamilton and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen pose for a picture during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Mazen Mahdi / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, Max Verstappen (Red Bull) és Lewis Hamilton (Mercedes) vérre menő küzdelmet folytatott egymással a világbajnoki címért, amit végül előbbi szerzett meg. 

Bár elképzelhető, hogy az idei szabályváltoztatások miatt felborul az eddigi erősorrend, a várakozások szerint a Red Bull és a Mercedes továbbra is a legjobb helyekért lehet harcban. A két istállónál azonban úgy látják, talán nem közülük kerülhet ki a befutó, hanem az idény eleji tesztek alapján a Ferrari tempóelőnyben lehet hozzájuk képest.

Korábban a csapatfőnökök fogalmazták meg ezen észrevételüket, de a bahreini tesztnapok idején Verstappen is hasonló véleményen volt, amikor arról kérdezték, Hamilton lehet-e a fő ellenfele az új évadban.

– Nem hiszem. A Ferrari is erősnek tűnik idén, a tesztelésen látottak alapján mindenképp. Ugyanakkor nehéz megítélni más csapatokat, néhányan feltehetően további fejlesztéseket is tartogatnak az első futamra – figyelmeztetett a holland versenyző, aki nem zárja ki, hogy háromcsapatos csata bontakozik ki idén: – Nehéz megmondani, hiszen a Ferrari nagyon erősnek tűnik, a Mercedes pedig mindig az élmenők között lesz. Az eddig látottak alapján mi sem állunk rosszul.

Hamilton még messzebb ment, amikor az erőviszonyokról kérdezték. 

– Úgy látom, ha most rendeznék az első futamot, az kettős Ferrari-győzelemmel zárulna. Talán a Red Bull szólhatna bele a dolgukba. 

 

Trükközik a Red Bull és a Mercedes?

A Ferrarinál viszont úgy látják, a két rivális istálló egyelőre nem mutatta meg, valójában mire lehet képes ebben az idényben. Carlos Sainz ezen már meg sem lepődik, a spanyol pilóta úgy véli, a Mercedes minden évben ugyanazt a forgatókönyvet húzza elő a szezonkezdet előtt.

– Ez jellemző a Mercedesre. Agyondicsérik a többi csapatot, aztán az első futamon lemossák őket a pályáról. Ha ez lenne az első év, amikor ezt teszik, akkor talán hinnék is nekik, de öt-hat éve ez megy a teszteken, a futamokon mégis jól teljesítenek 

– világított rá Sainz.

Csapattársa, Charles Leclerc is csatlakozott a szavaihoz:

– Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Mercedesben és a Red Bullban is van még tartalék, csak nem mutatták meg egyelőre, hogy mire képes az autójuk. A köridők nem jelentenek túl sokat. Feltehetően a Red Bullnál lesznek újabb fejlesztések az első futam előtt, azt pedig már láttuk, hogy a Mercedes egy jelentősen átépített autót hozott Bahreinbe – emlékeztetett a monacói versenyző. – Szóval egyelőre nem pihenhetünk, ők sem nyomták még tövig a gázt. Nekünk most az a feladatunk, hogy a lehető legjobban kiismerjük az autót.

Hamilton utólag reagált a Ferrari pilótáinak vádjaira, és állította, egyáltalán nincs igazuk.

– Tényleg sokat változott az autónk, de elképesztően jók lennénk, ha csak azért mímelnénk túlkormányzottságot és nehéz vezethetőséget, hogy elrejtsük a W13 valódi erejét. Valójában nem ez a helyzet. Vannak olyan dolgok, amin még javítanunk kell. Én úgy látom, hogy mások kevésbé küszködnek az autójukkal, de ki tudja? A jövő hétre talán mi is jobban megértjük a miénket.

Tehát pont az idénynyitó futam, a jövő heti Bahreini Nagydíj idejére. Sainz talán mégsem lőtt bakot?

Borítókép: Charles Leclerc, Carlos Sainz, George Russell, Lewis Hamilton és Max Verstappen (balról jobbra)  (Fotó: AFP/Mazen Mahdi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.