Hanga Ádám pályafutása legjobb formájában érhet fel a csúcsra

Hanga Ádám egyedüli magyar kosárlabdázóként a harmadik Euroliga Final Four-szereplésére készülhet, miután kedden este csapata, a Real Madrid harmadszor is – ezúttal vendégként 87-76-ra – legyőzte a Maccabi Tel-Aviv együttesét az európai férfi kosárlabda-csúcsliga rájátszásában.  A 33 éves játékos úgy érzi, végre beteljesedhet a vágya, és Euroliga-győztes lesz a Reallal.

Magyar Nemzet
Forrás: DIGI Sport / Sport 242022. 04. 28. 14:57
Hanga Ádám
Real Madrid v Maccabi Playtika Tel Aviv - Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game Two
Adam Hanga of Real Madrid gestures during the Turkish Airlines EuroLeague Play Off Game 2 match between Real Madrid and Maccabi Playtika Tel Aviv at Wizink Center on April 22, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Arról beszéltünk az öltözőben a mérkőzés után, hogy két meccsre vagyunk az Euroliga-győzelemtől. Most azt mondom, hogy megcsináljuk, és végre beteljesedik a vágyam, hogy Euroliga-bajnok legyek – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Hanga Ádám.

Hanga kedden 8 ponttal, 10 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt Izraelben, a hétvégén dobott egy meccset eldöntő hárompontost is a spanyol bajnokságban, pedig nem teljesen egészséges.

– Ezen a három mérkőzésen talán a legérettebb kosárlabdát játszottam az egész karrieremet figyelembe véve. Lehet, hogy nem a legtöbb pontot dobtam a meccseken, de védekezésben, támadásban is olyan döntéseket hoztam, és olyan komplett volt a játékom, hogy tényleg, magam előtt is megemelem a kalapomat – fogalmazott elégedetten.

Az FC Barcelona–Bayern München negyeddöntő győztese lesz a madridiak ellenfele a belgrádi Final Fourban, Hanga korábbi csapata jelenleg 2-1-re vezet, miután szerdán győzni tudott Németországban. A magyar kosaras számára egyértelmű, hogy kit szeretne kapni az elődöntőben.

– A Barcát, a Barcát, a Barcát! Itt az ideje, hogy megmutassuk! Annál szebb út nem vezethetne a döntőbe, mint hogy a Barcát legyőzve jutunk be – még véletlenül sem akart mellébeszélni.

A Real Madrid legutóbb 2018-ban éppen Belgrádban ért fel Európa csúcsára. A mostani Final Fourt május 19. és 21. között rendezik a szerb fővárosban.

Borítókép: a légtér uraként (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.