A ZTE elnöke szóban már megegyezett egy jó nevű külföldi edzővel

Végh Gábor, a Zalaegerszegi TE elnöke is megszólalt az edzőkérdésben. Elárulta, szóban megegyezett egy jó nevű külföldi szakemberrel, ami azt jelenti, hogy alighanem mégsem Lipcsei Péter, hanem a Ferencvárosnál már valóban nevet szerzett holland Ricardo Moniz lehet a befutó a ZTE kispadjára.

2022. 05. 17. 15:35
null
Budapest 20131116 Labdarúgás 2013 ősz Ligakupa Ferencváros FTC Győr Győri Eto Ricardo Moniz Fotó: Pozsonyi Zita Nemzeti Sport    Fotó: Nemzeti Sport/Pozsonyi Zita
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lipcsei Péter vagy Ricardo Moniz? Ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta, a Ferencváros korábbi legendája, illetve a Ferencvárossal korábban itthon is nevet szerzett holland szakember közül kerül ki a Zalaegerszeg új vezetőedzője. A hírek szerint az utóbbi az esélyesebb, és erre utalnak Végh Gábor klubelnök szavai is, aki a ZTE honlapjának nyilatkozott:

 

 

„Először is azt kell mondanom, hogy hatalmas köszönettel tartozom Molnár Balázsnak, hiszen nehéz helyzetben, gondolkodás nélkül sietett a klub segítségére. Az előző edzőnek (Waltner Róbertnek – a szerk.) két sikertelen idénye után adtam lehetőséget a bizonyításra, ő menet közben hagyott itt minket, a klub érdekeit nyilvánvalóan nem szem előtt tartva. Ez is rávilágított arra, hogy még körültekintőbben kell kiválasztanunk a következő edzőnket. Azt gondolom, hogy rátaláltunk arra a szakemberre, aki az elképzeléseinknek mindenben megfelel. Közel vagyunk a megállapodáshoz egy jó nevű külföldi vezetőedzővel, akivel szóban már megegyeztünk, és reményeim szerint a felkészülést már vele fogjuk elkezdeni.”

 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila 

Ricardo Moniz 2012 augusztusa és 2013 decembere között 45 tétmérkőzésen irányította a Ferencvárost. A Ligakupa-győztes edző jelenleg a Hamburgnál dolgozik képességfejlesztő edzőként, jó kapcsolatban van a ZTE sportigazgatói posztját június 1-jétől betöltő Dragóner Attilával, akivel a Ferencvárosnál együtt dolgozott. Végh Gábor beszélt a csapat felkészüléséről is:

– Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a mag adott, nem kell új csapatot építenünk. Amennyiben megfelelő szakmai tudással és szerencsés kézzel választjuk ki azokat a játékosokat, akiket igazolunk, akkor egy minőségi változás fog következni. Nem mennyiséget, hanem minőséget szeretnénk igazolni a nyáron, amelynek ezen belül is két összetevője lesz. Egyrészt lesznek kész játékosok, akik azonnali segítséget fognak jelenteni, másrészt arról sem mondunk le, ami a küldetésünk, azaz próbálunk igazolni tehetséges fiatalokat, az ő beépítésük és felépítésük a jövőnket jelenthetiBiztos vagyok benne, hogy a korábban említett okok miatt sokkal jobb csapatunk lesz jövőre. Én is sokat tanultam a mögöttünk álló időszakból, és azt gondolom, hogy úgy, ahogy az elmúlt három évben, a következő idényben is tovább fogunk fejlődni, és végre az első öt helyezett közé oda tudunk érni.

Borítókép: Ricardo Moniz állítólag szívesen térne vissza Magyarországra (Fotó: Nemzeti Sport/Pozsonyi Zita)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.