Öt magyar és nyolc győri is jelölt a Bajnokok Ligája álomcsapatába

Megkezdődött a szavazás az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján arról, hogy kik alkossák a Bajnokok Ligája-idény All Star együttesét. Öt magyar játékos, Márton Gréta, Schatzl Nadine, Klujber Katrin, Fodor Csenge és Tomori Zsuzsanna is bekerülhet az álomcsapatba.

Magyar Nemzet
2022. 05. 17. 11:51
Martin Berenguer, Carmen Dolores; TOMORI Zsuzsanna
Tokió, 2021. július 31. A spanyol Carmen Dolores Martin Berenguer (b) és Tomori Zsuzsanna a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország Spanyolország mérkõzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EHF szokás szerint tíz kategóriában hirdette meg a június elsejéig tartó szavazást. A balszélsők között két magyar is versenyben van, a győri Schatzl Nadine és a ferencvárosi Márton Gréta is szerepel az elismerést jelentő listán.

Az idény legjobb fiatal játékosai között is van magyar belharc, itt Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria) és Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC) küzd egymással is a szavazatokért, míg a védekező specialisták között a BL-címvédő Viperst erősítő Tomori Zsuzsanna kerülhet be az All Star csapatba.

A győriek légiósai közül a kapusoknál Laura Glauserm, a jobbátlövőknél Rju Eun Hi, az irányítóknál Stine Oftedal, a beállóknál Linn Blohm, a védőknél – Tomorival szemben – Kari Brattset Dale, az edzőknél pedig Ambros Martín pályázik arra, hogy All Star legyen.

A tavalyi álomcsapatból Cristina Neagu, Eduarda Amorim, Stine Oftedal, Nora Mörk, Ole Gjekstad, Henny Reistad és Pauletta Foppa ezúttal is jelölt. Az EHF listájára összesen 60 játékos került fel, a legtöbben, kilencen a Metzet és a Viperst képviselik, a Győr és az Esbjerg nyolccal-nyolccal követi riválisait.

A Győr szerepel a BL Final Fourban Budapesten. Az MVM Dome-ban a dán Esbjerg lesz a magyar csapat ellenfele az elődöntőben június 4-én, a döntőt, illetve a bronzmeccset másnap rendezik a másik ág győztesével, illetve vesztesével, a francia Metz-cel vagy a norvég Vipersszel.

A szavazás az EHF applikációján keresztül történik, amely az alábbi linken érhető el.

Borítókép: a spanyol Carmen Dolores Martin Berenguer (b) és Tomori Zsuzsanna a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia Magyarország–Spanyolország mérkőzésen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.