A Final Four-újonc dán Esbjerggel ellen játszik a Győr a BL-döntőért

Kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four sorsolását. Az ötszörös győztes Győri Audi ETO a dán Esbjerg csapatával játszik az elődöntőben. A másik ágon a címvédő Vipers a Metz ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást június 4-én a budapesti MVM Dome-ban. A döntőt és a bronzmeccset másnap rendezik.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 18:24
null
Reméljük, Linn Blohm Budapesten is ünnepelni fog Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári férfikézilabda-Európa-bajnokság egyik helyszínén, a döntőnek is otthont adó MVM Dome-ban rendezik június első hétvégéjén a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Fodor Csenge, a Győrrel két arany- és egy bronzérmet nyert szélső a sorsolás előtt elmondta, hogy a kapusok és a mezőnyjátékosok is remekül helyt álltak a Brest elleni negyeddöntőben. Az odavágó ugyan nem alakult jól, de a második meccs remekül sikerült győri szempontból.

Hatadou Sakho, a Metz kapusa sérülés miatt nem lehet ott a budapesti négyes döntőn, de a kameruni állampolgárságú játékos szerint hatalmas élmény lesz csapatának és a szurkolóknak, hogy négy év után újra képviselhetik a klubot a Final Fourban.

Nerea Pena, a spanyol válogatottal kétszeres Eb- és vb-ezüstérmes spanyol irányító számára fantasztikus teljesítmény volt bejutni a Vipersszel a Final Fourba.

Henny Reistad Dániából Skype-on jelentkezett be a sorsolásra. Elmondta, hogy remek szezont produkál a csapata. A norvég átlövő hihetetlen formában várja a négyes döntőt, a tavalyi Final Four legjobb játékosának választott kézilabdázó annyit elárult, hogy ezúttal – ellentétben a tavalyi spontán alakításával – nem fog énekelni a döntő helyszínén.

Michal Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség elnöke segédkezett a sorsoláskor. Először a Győri Audi ETO-t húzta ki, majd a Metzet, ezzel eldőlt, hogy a magyar és a francia csapat elkerülte egymást az elődöntőben. A következő golyó a Győr ellenfelét jelentette, Wiederer a dán Esbjerget húzta a Győr mellé. A másik ágon Vipers–Metz meccset rendeznek június 4-én.

STOLLE, Alicia; REISTAD, Henny Ella
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Fodor Csenge a sorsolás utáni gyors értékelésében hangsúlyozta, kemény meccsre számít. – Sokat futó, jó csapattal játszunk. Tavaly nem tudtunk nyerni, ezért ki vagyunk éhezve a győzelemre, a legjobbunkat akarjuk hozni. Újonc csapat az ellenfelünk a Final Fourban, az Esbjerg csapatként nagyon egységes, de ez nem számít a Final Fourban. Remélem, hogy mi hidegvérrel tudunk játszani, és magunkat adjuk – mondta Fodor.

A tavalyi Final Four legjobb játékosának megválasztott Henni Reistad is nehéz elődöntőt vár. – Nehéz meccs lesz a Győr elleni, de szinte mindegyik az lett volna a Final Fourban. Remélem, hogy segíthetek az Esbjergnek a tavalyi tapasztalatommal. Nem szabad görcsölnünk, úgy kell hozzáállnunk, hogy ez is csak egy kézilabdameccs lesz, és ha ez sikerül, akkor nyerhetünk bármelyik csapat ellen. Sok jó játékosa van a Győrnek, és ők a hazai környezetben akár még többet ki tudnak hozni magukból – mondta a dánok norvég játékosa. 

Hatadou Sako, a Metz sérült kapusa szerint nem volt különösebb jelentősége annak, hogy csapata a Rosztov Don kizárása tudott pihenni, a Vipersnek viszont játszania kellett. – Ugyan nem tudok pályára lépni a sérülésem miatt, de megpróbáljuk erősíteni a csapat önbizalmát. Nagyon jó a kapcsolatunk a kapusunkkal, néha elég egy-egy arckifejezés, és már tudunk segíteni a másiknak – mondta a sérült kapus.

Nerea Pena, a Ferencváros korábbi, a Vipers jelenlegi irányítója kiemelte, hogy sok minden változott tavaly óta, amikor a Vipers megnyerte a BL-t. Reistad is elment az Esbjergbe. Az ellenféllel kapcsolatban elmondta, hogy a Metz ugyan nem játszott a negyeddöntőben, az ő csapata viszont igen, de ez nem számít. – Bármi megtörténhet, az a célunk, hogy bejussunk a döntőbe. Én sem fogok tudni pályára lépni, de a pálya széléről próbálok majd segíteni – mondta a temperamentumos spanyol játékos. 

A sorsolás végeredménye:

A női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjét június 4-én, a döntőt és a bronzmeccset 5-én rendezik a budapesti MVM Dome-ban.

Borítókép: A győri Linn Blohm Budapesten is ünnepelni szeretne (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.