Roland Garros: nagy esélyt szalasztott el a magyar teniszező

Gálfi Dalmának meccslabdái voltak, mégis kikapott alacsonyabban rangsorolt ellenfelétől. Jani Rékának esélye sem volt az olimpiai bajnok ellen

Magyar Nemzet
2022. 05. 22. 18:54
French Open tennis tournament at Roland Garros Gálfi Dalma
epa09966235 Dalma Galfi of Hungary plays Olga Danilovic of Serbia in their women’s first round match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 22 May 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Roland Garroson hat magyar játékos is indul az egyes főtáblán, s közülük többen még a sorsolásra sem panaszkodhattak. A világranglistán 98. helyen álló Gálfi Dalma is ebbe a kategóriába tartozott, hiszen a selejtezőből érkezett Olga Danilovics (174.) ellen jó eséllyel lépett pályára, hogy megszerezze első győzelmét Grand Slam-főtáblán.

Gálfi jól is kezdte a meccset, az első játszmában 5:1-re is vezetett, végül 6:3-mal került előnybe. A második játszmában sokáig fej fej mellett haladtak, ám 5:5-nél Gálfi brékelte szerb ellenfelét, így a meccsért szerválhatott.

Sőt, két meccslabdája is volt a magyar teniszezőnek, de egyiket sem tudta kihasználni.

Gálfi 40:15 után zsinórban négy pontot elveszített, majd a tie breakben sem tudta befejezni a mérkőzést. Az elszalasztott lehetőség után a magyar teniszező játéka szétesett, a döntő játszmát simán veszítette el.

Gálfival ellentétben Jani Rékának nem volt esélye a továbbjutásra, mindössze két játékot nyert az olimpiai bajnok Belinda Bencic ellen.

Folytatódott a meglepetések sora: kiesett a 2016-os győztes Garbine Muguruza és a néhány hete Monte-Carlóban döntős Alejandro Davidovich Fokina is. Bajba kerül még Félix Auger-Aliassime, de a fiatal kanadai fordított kétszettes hátrányból.

Alexander Zverev és Carlos Alcaraz simán jutott a második fordulóba, Aszlan Karacev kiesése pedig idén már nem számít meglepetésnek, elsősorban azért figyelemre méltó, mert ő veszített először meccset döntő szett, szuper tie breakben a Garroson. A korábbi években a párizsi Grand Slam-tornán az utolsó játszmában két játék előnnyel kellett nyerni.

Roland Garros, első forduló

Nők

Danilovics (szerb)–Gálfi 3:6, 7:6, 6:2

Bencic (svájci, 14.)–Jani 6:1, 6:1

Szakkari (görög, 4.)–Burel (francia) 6:2, 6:3

Kanepi (észt)–Muguruza (spanyol, 10.) 2:6, 6:3, 6:4

Férfiak

Griekspoor (holland)–Davidovich Fokina (spanyol, 25.) 2:6, 6:0, 6:4, 6:3

Auger-Aliassime (kanadai, 9.)–Varillas (perui) 2:6, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3

Zverev (német, 3.)–Ofner (osztrák) 6:2, 6:4, 6:4

Alcaraz (spanyol, 6.)–Londero (argentin) 6:4, 6:2, 6:0

Carabelli (argentin)–Karacev (orosz) 6:3, 4:6, 6:4, 3:6, 7:6 (10–5)

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.