Az év kézilabdázója nem dől hátra, emelni akarja a játéka színvonalát

A Ferencváros fiatal szélsője, Márton Gréta még mindig csak 22 éves, de már évek óta alapember a zöld-fehéreknél. A junior világbajnok jobbkezes játékos az előző szezonban Magyar Kupa-győzelmet és a fő rivális, Győr mögött második helyezést ért el. Márton szerint a két minőségi szerb játékossal, Andrea Lekiccsel és Dragana Cvijiccsel a fedélzeten erősebb lehet a csapata, mint a 2021–22-es szezonban.

Magyar Nemzet
2022. 07. 20. 18:35
null
20220720 Ferencváros kézilabda edzés Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbízhatóság mintaszobra. Márton Gréta fiatal kora ellenére remek százalékkal értékesíti a helyzeteit, a kiegyensúlyozott teljesítményt nem csak a klubjában, a válogatottban is képes letenni az asztalra. A 22 éves balszélsőt nem véletlenül választotta meg a Magyar Kézilabda-szövetség a legjobb női játékosnak. Adódik a kérdés, Márton tudja-e tartani ezt a szintet, érez a nyomást, megfeleléskényszert a 2022–23-as szezon előtt.  Maximalista vagyok saját magammal szemben, szeretném tartani az eddig tőlem látott szintet, sőt ha van rá lehetőségem, jó lenne még emelni egy kicsit a játékom színvonalán– mondta a Magyar Nemzetnek a Ferencváros sajtónyilvános edzésén a 2018-ban junior vb-t nyert kézilabdázó.

Ahogy az eddigi felnőtt szezonjai során, a következő idényben is a világválogatott erősségű, az előző szezonban három tétmeccsen kétszer legyőzött Győr lesz a legkomolyabb rivális a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában. 

Márton szerint az előző szezon két megnyert (egy bajnoki, egy kupamérkőzése) ad választ arra a kérdésre, hogy van-e sikeres taktika az ETO ellen. Ehhez társulhat még az előző BL-döntő tapasztalata. – Évről évre próbáljuk megtalálni a Győr gyenge pontjait, az eredmények azt mutatják, hogy ez több alkalommal is sikerült. Ők is sebezhetők, emberből vannak, tehát tudnak hibázni. Elképzelhető, hogy a Vipers nyerő taktikájából mi is alkalmazunk egy-két elemet, de ez a szakmai stáb dolga. Mindenesetre az előző BL-döntőben a Győrt legyőző Vipers játékosa, Tomori Zsuzsanna tapasztalata sokat segíthet nekünk – fogalmazott a fiatal játékos.

Márton a nyáron a Ferencvároshoz érkező két szerb kézilabdázó, az egyaránt BL-győztes Andrea Lekics és Dragana Cvijics beilleszkedéséről is ejtett egy-két szót.  A külföldi játékosok mindig új színt tudnak hozni a csapat életébe, így van ez a két szerb idegenlégióssal is. Hihetetlenül impulzívak, temperamentumosok, tűzrőlpattantak, ezer fokon égnek, mindent megtesznek az edzéseken. Jó volt hallani tőlük, hogy hiába értek fel a csúcsra, még akarnak valami nagyot alkotni a BL-ben– mondta az FTC-Rail Cargo Hungaria balszélsője.

Borítókép: Márton Gréta bizakodó az új szezon előtt (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.